REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 5 d. Lietuvos muitinės pareigūnai Vilniaus oro uoste surengė visuomenės švietimo akciją apie intelektinės nuosavybės teisių ir Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos (CITES) konvencijos pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Matydami, kad keliaujantys lėktuvais žmonės iš užsienio neretai atsiveža garsiais, tačiau padirbtais prekių ženklais pažymėtų daiktų, muitininkai reiso laukiantiems keleiviams demonstravo konfiskuotas garsių firmų prekių klastotes, pasakojo, kokiais būdais nelegaliai pagaminti daiktai patenka į rinką, kaip jie gali pakenkti ne tik teisėtam verslui, šalies ekonomikai, bet ir žmonių sveikatai.

REKLAMA

Pastaraisiais metais klastočių gabenimo tendencijos smarkiai nepakito. Dažniausiai pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises gabenama avalynė, žaislai, kvepalai, drabužiai. Tiesa, šiais metais muitininkams įkliuvo suklastotų „Croc‘s“ firmos batų bei Indijoje padirbtų „Viagra“ ir „Cialis“ vaistų atitikmenų.

akcijos metu taip pat buvo pasakojama, kokios laukinės gyvūnų ir augalų rūšys dėl grėsmės išnykti yra draudžiamos vežti per šalių sienas, bei aktyviai ragino svečiose šalyse nepirkti jų arba iš jų pagamintų suvenyrų, vaistinių preparatų ar papuošalų. Dažnai turistai nesusimąsto, kokią žalą gamtai daro svečiose šalyse nelegaliai iš brakonierių nupirkti ir gabenami gyvūnai ar įvairūs dirbiniai, pagaminti iš jų. Tačiau pareigūnai pastebi, kad prasidėjus sunkmečiui tokius egzotiškus suvenyrus kaip gyvatės buteliuose arba krokodilų iškamšos, kurie buvo itin populiarios turistų lauktuvės prieš keletą metų, pakeitė Rytų šalių netradicinės medicinos preparatai.

Muitininkų surengta visuomenės švietimo akcija sulaukė didelio oro uosto keleivių dėmesio. Ateityje panašių renginių planuojama ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų