REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas pritarė Gintaro Kryževičiaus kandidatūrai į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pirmininkus. Trečiadienį už tai, kad G. Kryževičius būtų skiriamas LAT pirmininku, balsavo 96, prieš - 1, susilaikė 6 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatas į LAT vadovus sulaukė nemažai gerų žodžių iš parlamentarų. Kalbėjusieji teigė vertinantys jo patirtį, nepriekaištingą biografiją ir autoritetą.

REKLAMA

"Pretendentas nuosekliai kilo karjeros laiptais. Vadinasi, ir pats stengėsi, ir kiti jį vertino. Nuolatos lavinasi europinėse struktūrose. Jo nepriekaištinga biografija, mes neturime jam ko prikišti, tai yra ir garbingo tėvo sūnus", - iš Seimo tribūnos kalbėjo socialdemokratas Česlovas Juršėnas.

Priekaištų, tiesa, ne G. Kryževičiui, o LAT pirmininko skyrimo tvarkai, pažėrė "tvarkietis" Petras Gražulis. Pasak jo, kandidatūros į tokias atsakingas pareigas turėtų būti giliau nagrinėjamos, o ne tik formaliai tvirtinamos. Vėliau tos pačios frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis patikslino, kad procedūriniai trūkumai neturėtų būti kliūtis skiriant G. Kryževičių.

LAT teisėju G. Kryževičius dirba nuo 2007 metų. Iki tol 2001-2007 metais G. Kryževičius dirbo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju, penkerius metus buvo šito teismo pirmininko pavaduotoju. 1995-1999 metais G. Kryževičius buvo Vilniaus apygardos teismo teisėju, 1989-1995 m. - Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo teisėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų