REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas lapkričio 5-6 dienomis Vašingtone dalyvaus strateginiame transatlantinės politikos formuotojų iš JAV ir Europos valstybių susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia dėmesio susitikime bus skiriama diskusijoms apie naująją NATO strateginę koncepciją, Afganistano atkūrimą, Irano branduolinę programą, tarptautinę ginklų kontrolę ir nusiginklavimą, energetinį saugumą, ekonominės krizės įtaką saugumui, klimato kaitą, transatlantinį bendradarbiavimą saugumo srityje, JAV ir Europos Sąjungos bendras pastangas plėtojant santykius su Rusija.

Apie naują NATO strateginę koncepciją ministras atskirame Lietuvos ambasadoje Vašingtone lapkričio 6 dieną rengiame susitikime kalbės ir su šios koncepcijos rengimo grupės vadove, buvusia JAV valstybės sekretore Madlena Olbrait (Madeleine Albright), kitais aukštais JAV pareigūnais ir politikos formuotojais. Su M. Olbrait ministras taip pat tarsis, kaip suaktyvinti Demokratijų bendrijos vaidmenį pasaulyje. Buvusi JAV Valstybės sekretorė yra viena iš prieš beveik dešimt metų įsteigtos Demokratijų bendrijos iniciatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų