REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasigirdus siūlymams darbo savaitę trumpinti iki keturių dienų, Premjeras Andrius Kubilius siūlo elgtis priešingai - dar daugiau dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

"Man nelabai patinka pats požiūris ir pati filosofija. Mano įsitikinimu, krizę įveiktume ne mažiau dirbdami, o daugiau dirbdami. Taigi jei kas nors pasiūlytų, kad dirbdami penkias dienas ir gaudami atlyginimą už penkias dienas mes šeštą dieną dirbtume neatlygintinai ir daugiau padarytume, sukurtume daugiau bendrojo vidaus produkto, tai aš tokį pasiūlymą vertinčiau kaip šiek tiek racionalesnį", - ketvirtadienį "Žinių radijuje" kalbėjo Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

A. Kubilius kaip pavyzdį pateikė Užsienio reikalų ministeriją, kur savo noru darbuotojai eina nemokamų atostogų. Šiemet taip atostogaudami darbuotojai praleido apie vieną mėnesį.

"Įgyvendinti tokį keturių dienų darbo savaitės principą, remiantis nemokamų atostogų analogija, reikštų, jog per metus valstybės tarnautojai turėtų išeiti nemokamų atostogų maždaug du mėnesius. Manau, kad tai jau neproporcingai didelė krizės našta, kurią bandoma užkrauti ant valstybės tarnybos", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, A. Kubiliaus pridūrė, kad nesitiki, jog ilgesnės darbo savaitės principas būtų lengvai įgyvendinamas.

"Pats principas, kad krizei įveikti reikia daugiau dirbti, galbūt išleidžiant mažiau lėšų, o ne mažiau dirbti, man būtų žymiai aiškesnis", - apibendrino jis.

Kaip ELTA jau skelbė, pasiūlymą sutrumpinti darbo savaitę Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei pateikė "DnB Nord" vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis. Pasak jo, tokį sprendimą reikia priimti "žaibiškai". Parlamento vadovė taip pat palaiko tokį siūlymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų