REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik 60 tūkst. litų vertės vaistų ir medicinos pagalbos priemonių iš valstybės rezervo materialinių išteklių atsargų kaip Lietuvos humanitarinė pagalba bus perduota Ukrainai, užkluptai gripo epidemijos.

REKLAMA
REKLAMA

Neatlygintinai Ukrainai taip pat skirta beveik 21 tūkst. litų vertės vaistų iš Lietuvos kariuomenės patikėjimo teise valdomo materialaus turto. Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Lietuvos Vyriausybė.

REKLAMA

Vyriausybės nutarime dėl humanitarinės pagalbos Ukrainai Sveikatos apsaugos ministerijai pavesta suformuoti vaistų ir medicinos priemonių siuntą, o Lietuvos kariuomenei organizuoti humanitarinės siuntos transportavimą.

Nutarime taip pat numatyta iš Vyriausybės rezervo skirti beveik 60 tūkst. litų Sveikatos apsaugos ministerijai, kad iki gegužės 1 d. būtų atkurti valstybės rezervo ištekliai, panaudoti humanitarinei pagalbai. Lietuvos kariuomenei iš Vyriausybės rezervo taip pat numatyta beveik 21 tūkst. litų suma ištekliams atkurti ir daugiau kaip 11 tūkst. litų transporto išlaidoms padengti.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainoje nuo kiaulių gripo jau mirė 81 žmogus, serga per 478 tūkst. žmonių. Vyriausybė paskelbė karantiną keturiuose vakariniuose Ukrainos regionuose, taip siekdama sustabdyti viruso plitimą. Kiaulių gripo protrūkis visų pirma prasidėjo Ternopolio regione. Šalyje uždarytos švietimo įstaigos, o žmonėms įsakyta būti su medicininėmis kaukėmis visose viešojo maitinimo įstaigose.

Dėl Ukrainoje siaučiančio kiaulių gripo viruso Slovakijos valdžia nusprendė iš dalies uždaryti sieną su šia šalimi. Slovakijos vidaus reikalų ministras Robertas Kalinakas taip pat pareiškė, kad jei virusas Ukrainoje ir toliau plis žaibišku greičiu, bus uždaryti ir likusieji trys pasienio punktai su Ukraina.

Baltarusija ir Rusija taip pat suintensyvino sienų su Ukraina apsaugą ir riboja ją kertančių asmenų srautus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų