REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė siūlymui nuo kitų metų gegužės mėnesio sujungti dalį teismų bei centralizuoti jų buhalterinės apskaitos tvarkymą.

REKLAMA
REKLAMA

Prie Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo bus jungiami Vilniaus miesto antrasis ir trečiasis apylinkės teismai, Kauno miesto ir Kauno rajono apylinkių teismai bus sujungti į Kauno apylinkės teismą, o Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono apylinkių teismai - į Šiaulių apylinkės teismą.

REKLAMA

Paskaičiuota, kad įgyvendinus šiuos sprendimus lėšų ekonomija darbo užmokesčiui su įmokomis "Sodrai" pirmaisiais reformos metais sudarytų 854 tūkst. litų, o vėlesniais metais - dar apie 1,16 mln. litų.

Nutarta, kad nuo kitų metų Nacionalinė teismų administracija centralizuotai tvarkys teismų buhalterinę apskaitą. Vietoj šiuo metu Lietuvos teismuose dirbančių 85 finansininkų, įsteigus Nacionalinėje teismų administracijoje centralizuotą Finansų skyrių teismų buhalterinę apskaitą tvarkys 7 finansininkai, o teismuose liks po 1 buhalterio-finansininko etatą. Manoma, jog tai leis sutaupyti apie 1,6 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus, sutaupytas lėšas ketinama skirti teismų darbo sąlygoms gerinti, teisėjų ir aptarnaujančio personalo kvalifikacijai kelti ir kitoms reikmėms.

"Ši reforma yra tik dalis visų priemonių ir pertvarkos, kurią reikia atlikti siekiant užtikrinti maksimaliai efektyvią ir optimalią teismų veiklą. Sprendimus dėl esminių pokyčių reorganizuojant teismų darbą numatoma priimti jau kitais metais, o šiuo metu bus įgyvendinti greičiausiai ir paprasčiausiai realizuojami veiksmai, leisiantys teismams taupyti ir dirbti efektyviau", - teigia R. Šimašius.

Vyriausybės patvirtinti projektai artimiausiu metu bus teikiami Seimui svarstyti. Išsamiau su įstatymo projektais galima susipažinti internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų