REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įspūdingai į Eurolygą grįžęs LKL čempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“ šiandien 19 val. Pirėjuje pabandys pratęsti savo pergalių seriją – mūsiškiai mes iššūkį vietos „Olympiacos“ ekipai.

Įspūdingai į Eurolygą grįžęs LKL čempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“ šiandien 19 val. Pirėjuje pabandys pratęsti savo pergalių seriją – mūsiškiai mes iššūkį vietos „Olympiacos“ ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antra išvyka iš eilės

Turnyro starte parklupdę Stambulo „Efes Pilsen“ ir Vilerbano „Asvel“ klubus Rimo Kurtinaičio auklėtiniai ne tik užtildė visus kritikus, bet ir tapo vienais iš B grupės lyderių. Tiesa, išvyka į Graikiją – vilniečiams turbūt kol kas rimčiausias iššūkis šį sezoną. Tuo labiau, kad „Olympiacos“ vyrai po netikėto pralaimėjimo 68:86 prieš „Unicają“ bus kupini ryžto reabilituotis.

REKLAMA

Dar vienas papildomas akstinas graikams – kiaulių gripą išsigydžiusio vidurio puolėjo Sofoklio Schortsianičio sugrįžimas į rikiuotę. Kad jis – rimtas ginklas, 208 cm ūgio ir 140 kg svorio milžinas, vadinamas „Mažuoju Shaqu“, įrodė ir savaitgalį, kai į „Marousį“ krepšį per 19 min. įmetė net 16 taškų.

Tiesa, „Olympiacos“ stovykloje yra ir blogų žinių: Graikijos vicečempionai mače su Vilniaus „Lietuvos rytu“ turės verstis be savo pagrindinio vidurio puolėjo 25 metų 210 cm ūgio Ioannio Bourousio, kuris patyrė kojos traumą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu „Lietuvos rytas“ šiuo klausimu rūpesčių turi kur kas mažiau. Kautis su „Olympiacos“ žvaigždynu yra pasirengęs visas pagrindinis vilniečių dvyliktukas, išskyrus tik naująjį pirkinį Vidą Ginevičių, kurio dabartinė sportinė forma dar netenkina R. Kurtinaičio.

Ir vėl ne favoritai

Kaip ir per prieš tai vykusias dvejas Eurolygos rungtynes, „Lietuvos ryto“ krepšininkai nėra favoritai. Tačiau jeigu jie sugebėjo paneigti lažybų kontorų prognozes pirmus du kartus, vadinasi, gali tą padaryti ir trečiąjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto šį kartą lošybininkai „Lietuvos ryto“ komandos atžvilgiu yra nusiteikę itin skeptiškai. Pasak jų, šansai, kad pergalę iškovos „Olympiacos“ yra net 95 procentai (koeficientas – 1,05), o jų varžovų galimybės triumfuoti – minimalios: vos 10 procentų (koeficientas – 10).

Lažybų kontoros mano, kad susitikimas Pirėjuje nebus labai atkaklus ir graikai savo pranašumą įrodys gerokai anksčiau nei mačo pabaigoje. Tikimasi, kad šeimininkai švęs pergalę 12 taškų skirtumu – 83:71.

Su tokiomis išankstinėmis prognozėmis kategoriškai nesutinka „Lietuvos ryto“ strategas R. Kurtinaitis, kuris drąsiai pareiškė:

REKLAMA

„Nors laimėti bus labai sunku, žadame kautis. Individualių žaidėjų pajėgumu gal ir nusileidžiame, tačiau kaip komanda – tikrai ne.“

Viena pagrindinių lietuvių užduočių bus sustabdyti NBA arenas palikusį ir savo jėgas Europoje nusprendusį išbandyti Liną Kleizą, kuris šį sezoną aikštelę tik kartą paliko turėdamas mažiau nei 20 taškų savo sąskaitoje.

Paskutinį sykį „Olympiacos“ ir „Lietuvos ryto“ ekipų keliai buvo susidūrę 2005-2006 metų Eurolygos sezone. Tada abi komandos pasidalino po pergalę savo aikštėje: mūsiškiai laimėjo 78:67, o graikai – 65:62.

Rungtynių tarp „Olympiacos“ ir „Lietuvos ryto“ pradžia – šiandien, 19 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų