REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

B. Obama pareiškė ultimatumą Afganistano prezidentui

Naujai perrinktas Afganistano prezidentas Hamidas Karzai turi pusę metų, kad sumažintų korupcijos lygį šalyje, nes priešingu atveju jis praras JAV paramą, laikraščiui „The Times“ pareiškė Afganistano pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Su H. Karzai administracija glaudžiai susiję šaltiniai teigia, kad JAV prezidentas Barackas Obama ultimatumą Afganistano lyderiui išsakė pirmadienį, kai oficialiai pasveikino perrinktąjį prezidentą. Teigiama, kad B. Obama reikalauja, jog H. Karzai imtųsi kietos kovos su korupcija, paskirtų reformas vykdyti nusiteikusius ministrus ir nubaustų bent kelis prasižengusius aukšto rango politikus. Per pusę metų H. Karzai turi įrodyti Vašingtonui savo norą apvalyti šalies vyriausybę.

REKLAMA

„Jei jis neįgyvendins iškeltų sąlygų per pusmetį, B. Obama pareiškė, kad Amerika pasitrauks. B. Obama pareiškė, kad JAV nenori švaistyti savo karių gyvybių dėl nieko. Jie nori pokyčių kabinete ir pokyčių asmeninėje administracijoje“ - kalbėjo H. Karzai vidiniam patikėtinių ratui priklausantis pareigūnas.

„The Times“ rašo, kad tokiu atveju, jei JAV kariai nuspręstų trauktis, tai britai taip pat pasektų jų pavyzdžiu.

Anksčiau ne kartą sklido kalbos, kad Afganistano prezidento įbrolis Ahmedas Wali Karzai kontroliuoja heroino prekybą šalyje. Vadovaudamas Kandaharo provincijos tarybai, šis asmuo yra pagrindinis derybininkas šalies pietuose. Tačiau H. Karzai vengia jį pašalinti teigdamas, kad nėra jokių jo įbrolio nusižengimų įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų