REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Knygos „Pavėlavę lieka stotyje“ pristatymas

Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4) lapkričio 5 d., ketvirtadienį, 17.30 val. vyks Jūros Marijos Baužytės knygos „Pavėlavę lieka stotyje“ pristatymas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje dalyvaus knygos autorė, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, aktorė Gražina Urbonaitė, dailininkas Aleksandras Petrulis.

REKLAMA

Naujausią savo knygą „Pavėlavę lieka stotyje“ M.J.Baužytė skiria „žurnalistams, žiniasklaidos gerbėjams ir nekentėjams.“ Pasak autorės, “mano kartos žmonėms, podraug ir žurnalistams, teko ir nūnai tenka patirti itin daug išbandymų, istorinių lūžių, audringų pokyčių, iš esmės pakeitusių ne tik politines santvarkas, bet ir visą gyvenimą XX ir XXI amžių sandūroje. Knygoje spausdinamuose laiškuose esanti patirtis įgyta triūsiant spaudoje. Tas turtas kasdien kaupėsi atminties skrynioje, grūdelis po grūdelio, trupinėlis po trupinėlio pilnėjo, brendo. Įvykiai skatino iš naujo apmąstyti prabėgusias dienas ir dabartį, žvelgti į ateitį, nūdieniškai vertinti reiškinius, pokyčius.“

REKLAMA
REKLAMA

Profesoriaus Vytauto Vitkausko mintim, „Jūra Baužytė pateikia nepaprastą knygą – tiesiog Lietuvos gyvenimo panoramą. Jos raštų stiliaus skaidrumas lyg kokia skambanti graudi gėla labai patraukia skaitytoją... Nuobodžioje mūsų literatūroje, blevyzgų ir keiksmažodžių tvane, ši knyga tviekste nutvieks skaitytojus gerumu ir švelnumu, gera ir spalvinga kalba.“

Knygos autorė Jūra Marija Baužytė gimė Žemaitijoje, Kuršėnuose. Baigė Panevėžio 2-ąją mergaičių gimnaziją, Vilniaus universitete įgijo žurnalistės specialybę. Dirbo respublikinių leidinių redakcijose korespondente, skyriaus vedėja. Kelerius metus vadovavo Lietuvos žurnalistų sąjungos publicistikos sekcijai. Yra nusipelniusi Lietuvos žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išleisti trys J.M. Baužytės publicistikos rinkiniai: „Išdalyta saulė“, „Žirgai lekia per rūką“, „Šviesa iš toli“. Po Stasio Štikelio mirties J.M. Baužytė sudarė bei parengė spaudai šio žurnalisto monografiją „Eterio šviesa“ (Lietuvos radijo istorija 1919–1940 m.), kuri 2001 m. buvo apdovanota V. Kudirkos premija, ir to paties autoriaus knygą „Lenkiuosi gimtinei“. Redagavo buvusio Nepriklausomos Lietuvos seimo pirmininko ir švietimo ministro K. Šakenio prisiminimų dvitomį „Vaizdai ir mintys nelaisvėje“, kitas knygas.

2008 m. J. M. Baužytė apdovanota Lietuvos žurnalistų sąjungos medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų