REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol paramą maisto produktais skurstantiems gyventojams teikiantis labdaros fondas „Maisto bankas“ žymiai patogiau pasiekiamas vilniečiams. Fondas perkėlė savo biurą iš nuo miesto centro nutolusios Verkių gatvės į Žvėryno rajoną, Kęstučio g. 7, kur įsikūrė erdviose, 144 kv. metrų ploto, patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekonominis sunkmetis sparčiai augina paramos gavėjų gretas, o tuo pačiu – mūsų darbo apimtis. Sename biure tiesiog nebetilpome fiziškai, o Žvėryne pakanka vietos ir administracijai, ir maisto produktų dalinimui, susitikimams su paramos gavėjais ar jais taip pat besirūpinančiomis organizacijomis. Atskirą darbo vietą įkūrėme ir savanoriams, geranoriškai prisidedantiems prie mūsų veiklos“, - sakė „Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

REKLAMA

Nuo 2006 metų iki šiol „Maisto banko“ biuras veikė Verkių g. 43, 24 kv. metrų dydžio patalpose, įsigytose už  Vilniaus miesto savivaldybės skirtas lėšas.   

Patalpas naujam „Maisto banko“ biurui suteikė bendrovė „City Service“, su kuria fondas yra pasirašęs ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį.

Padėdama labdaros fondui dalinti maisto produktus, įmonė suteikė patalpas sostinės  Antakalnio, Lazdynų, Pašilaičių, Žvėryno ir Viršuliškių rajonuose, bei talkininkauja produktus transportuojant į kitas Vilniaus seniūnijas. Rugsėjo pradžioje „Maisto bankas“ produktų rūšiavimui ir paskirstymui pradėjo naudoti 216 kv. metrų ploto sandėlį Vilniuje, kurį fondui skyrė „City Service“.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo mėnesį labdaros fondas „Maisto bankas“ išdalino 136 tonas maisto produktų nepasiturintiems Vilniaus ir Panevėžio gyventojams. Produktais pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą iš viso buvo aprūpinti 28,5 tūkst. sunkiai besiverčiančių asmenų.

Kitas paramos dalinimas pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą planuojamas lapkričio mėnesį. Pagal šią programą paramą maistu skirsto Lietuvos Caritas, Lietuvos raudonojo kryžiaus draugija ir „Maisto bankas“. Programos ir Europos intervencinių fondų skirstymą prižiūri LR Žemės ūkio ministerija.

„Maisto Bankas“ veikia visoje Lietuvoje kaip tarpininkas tarp maisto gamintojų, prekybininkų ir nevyriausybinių labdaros organizacijų, per kurias maisto produktai pasiekia labdaros gavėjus. Šis labdaros principas, paplitęs visoje Europoje ir JAV, padeda efektyviau panaudoti maisto produktus ir mažinti skurdo lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų