REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interneto naršytojas, persisiuntęs į savo kompiuterį filmą, dainą ar žaidimą, gali atsidurti policijos pareigūnų akiratyje ir gauti tūkstantinę baudą, šiandien rašo "Lietuvos rytas". Sugriežtinus Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už piratavimą galima bausti ne tik svetimų kūrinių platintojus, bet ir sau jų atsisiuntusius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Net ir už vieną persisiųstą dainą gresia bauda nuo 1000 iki 2000 litų. Be to, pažeidėjui dar reikės sumokėti kūrėjų ir atlikėjų patirtą žalą.

REKLAMA

Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA) neseniai Kauno Žaliakalnio policijos komisariatui pateikė svetainės linkomanija.net 106 vartotojų kompiuterių identifikavimo (IP) adresus.

„Tai – pirmas atvejis, kai bus nubausti internetu kūrinius sau atsisiuntę žmonės. Anksčiau būdavo baudžiami tik tarnybinių stočių administratoriai“, – „Lietuvos rytui“ sakė LANVA pirmininkas Vytas Simanavičius.

106 vartotojai iš visiems prieinamos programos „uTorrent“ į savo kompiuterius nemokamai atsisiuntė kompanijos „Microsoft Corporation“ naujausią programinę įrangą „Microsoft Windows 7 Ultimate“ bei įvairių muzikos kūrinių.

REKLAMA
REKLAMA

Viena tokia „Windows“ programa legaliai kainuoja 686 litus. „Microsoft“ nuostolis – 72 tūkst. litų.

Kai pagal IP adresus bus nustatytos vartotojų asmenybės, atsakomybėn bus patraukti sutartis su interneto tiekėjais sudarę žmonės, jei nebus nustatyta, jog nelegaliai kūrinius siuntėsi pas juos buvę draugai ar giminaičiai.

Nustačius pažeidėjus, atskirus civilinius ieškinius jiems ketina pateikti „Microsoft“ korporacijai Lietuvoje atstovaujanti advokatų kontora.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų