REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis forumas apie radikalias permainas visuomenės kūrybiškumui skatinti

Ko reikia, kad Lietuva taptų kūrybinga ir naujoviška valstybe? Kodėl nesugebame išnaudoti kūrybingų šalies žmonių potencialo? Kaip bendram darbui sutelkti talentingus menininkus, mokslininkus ir verslininkus?

REKLAMA
REKLAMA

Ar jie gali sukurti aukštos pridėtinės vertės kūrybos produktą (pavyzdžiui Lietuvos lazeris, Lietuvos Nokia, Lietuvos Skype, Lietuvos vaistas, Lietuvos kūrybinė industrija)? Kaip radikaliai pakeisti požiūrį į kūrybingos asmenybės ugdymą?

REKLAMA

Atsakymų į šiuos klausimus ieškos pirmąkart Prezidentės Dalios Grybauskaitės, Seimo ir Tarptautinių kultūros programų centro iniciatyva organizuojamo „Forumo kūrybingai visuomenei: kultūros, švietimo ir verslo jungtys” dalyviai.

Menininkai, kultūros, švietimo, mokslo ir verslo atstovai ne tik diskutuos apie kūrybinio požiūrio galią, būtinybę keisti visuomenės mąstymo stereotipus, bet pateiks ir novatoriškų idėjų bei būdų joms įgyvendinti, ieškos konkrečių sprendimų, kurie padėtų ugdyti kūrybingas asmenybes, gebančias prisitaikyti konkurencingoje aplinkoje ir galinčias ją keisti.

REKLAMA
REKLAMA

Forumas vyks lapkričio 4d. Vilniuje, LR Prezidento ir LR Seimo rūmuose. Renginį atidarys Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Įžanginėje sesijoje kalbės Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys, Europos Komisijos atstovas Lietuvoje Kęstutis Sadauskas ir Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Gintautas Mažeikis.

Prezidentės teigimu, siekiant radikalių permainų ir ambicingų tikslų, vienkartinės diskusijos neužteks, todėl būtina inicijuoti nuolat veikiantį Kūrybingos visuomenės forumą, kuris ne tik teiktų konkrečius siūlymus, kaip ugdyti kūrybingą visuomenę, bet ir stebėtų,  kokių konkrečių veiksmų imamasi modernios Lietuvos ateities vizijai įgyvendinti.



2009-ieji Kūrybingumo ir naujovių metais paskelbti ir ES.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FORUMO PROGRAMA

9.00-10.00 Įžanginė sesija (Prezidento kanceliarija , S. Daukanto a.3, Vilnius )

11.00-12.30 Teminė sesija „Kūrybiškumo  ugdymo situacija švietimo sistemos kontekste“( III Seimo rūmai, Gedimino pr.53 Konferencijų salė )

11.00-12.30 Teminė sesija „ Kūrybingumas aukštojo mokslo kontekste“ (  III Seimo rūmai, Gedimino pr.53   Konstitucijos salė )

13.30-15.00 Teminė sesija „Kultūros ir meno institucijos, menininkai ir mokykla“ ( III Seimo rūmai, Gedimino pr.53 Konferencijų salė )

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų