REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nužudyto verslininko Šabtajaus Kalmanovičiaus palaikų ekspertizę atlikę ekspertai nustatė, kad į velionio kūną pateikė net 18 kulkų. Į verslininką pataikė penkiolika 9 milimetrų kalibro kulkų, ir trys 7,62 milimetrų kalibro kulkos. Š. Kalmanovičius, į kurį pasikėsinta vakar pačiame Maskvos centre, neturėjo visiškai jokių galimybių išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos tyrėjams, bandantiems nustatyti Šabtajaus Kalmanovičiaus žudikus, pavyko nustatyti 2 automobilius „Lada Prior“, kurių numeriai yra panašūs į tuos, kuriuos nurodė užpuolimą išgyvenęs verslininko vairuotojas. Abiejų automobilių, kuriais, kaip manoma, galėjo naudotis žudikai, savininkai gyvena Pamaskvėje.

REKLAMA

Š. Kalmanovičiaus vairuotojas įsiminė žudikų automobilio numerių fragmentą:  О…РС 150 RUS. Skelbiama, kad Maskvoje yra tik 2 automobiliai, turintys tokią ženklų kombinaciją. Pareigūnams automobilių kol kas rasti dar nepavyko.

Priminsime, kad Š. Kalmanovičiaus vairuotojas Piotras Tumanovas po išpuolio dar bene 3 kilometrus persekiojo žudikų automobilį, tačiau dėl stipraus kraujavimo buvo priverstas sustoti. Tuomet vairuotojas dar sugebėjo paskambinti pagalbos telefonu 02.

REKLAMA
REKLAMA

Nuvežtas į ligoninę vairuotojas buvo operuotas, jo būklė sunki, tačiau gyvybei pavojus negresia. Po operacijos P. Tumanovas jau buvo pajėgus duoti pirmuosius parodymus pareigūnams. Pirmoji apklausa užtruko pusvalandį.

Skelbiama, kad Š. Kalmanovičiaus automobilį apžiūrėję tyrėjai jame rado net 1,5 mln. dolerių. Mašinoje taip pat rastas ir ginklas.

Verslininko draugai ir partneriai teigia, kad Šabtajus Kalmanovičius galėjo būti nužudytas dėl to, kad įsivėlė į kokią nors konfliktinę situaciją arba tapo kliūtimi svarbiai finansinei avantiūrai. Tačiau nustatyti žmogžudystės priežastis bus itin sunku, nes dauguma Š. Kalmanovičiaus verslo sandėrių buvo paremti žodiniais susitarimais. Tiesa, pareigūnai šiuo metu paėmė įrašus iš verslininko biurą stebėjusių vaizdo kamerų ir siekia nustatyti visus asmenis, su kuriais pastaruoju metu nužudytasis palaikė kontaktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinysis matė krepšnio federacijos prezidentas

Paskutinysis gyvą Š. Kalmanovičių matė Rusijos krepšinio lygos prezidentas Sergejus Černovas. „Lygiai 12 valandą dienos aš buvau pas jį biure, kalbėjomės apie krepšinį, jokių užuominų apie kokius nors nemalonumus nebuvo“ - apie susitikimą dienraščiui „Kommersant“ pasakojo S. Černovas. Jis teigė, kad Š. Kalmanovičius jam dar kartą paskambino apie 16 valandą. Vyrai pasikalbėjo apie jaunimo krepšinio lygos projektą ir susitarė susisiekti po valandos. Tačiau Š. Kalmanovičius taip ir nebepaskambino. S. Černovui kaip ir kitiems sporto funkcionieriams Š. Kalmanovičiaus nužudymas buvo tikras netikėtumas.

REKLAMA

Savo ruožtu krepšinio klubo UGMK, kurio direktorių tarybos nariu 2002-2004 metais buvo Š. Kalmanovičius, direktorius Maksimas Riabkovas teigė kol kas negalintis patikėti Š. Kalmanovičiaus mirtimi. „Mes nenorime laidoti žmogaus. Atvirai sakant, mes kol kas tuo netikime“ - apie žmogžudystę kalbėjo M. Riabkovas.

Dainininkas Josifas Kobzonas, kurio dėka Š. Kalmanovičiui pavyko išeiti iš Izraelio kalėjimo, kuriame jis buvo kalinamas už šnipinėjimą sovietų naudai, įtaria, kad jo buvęs draugas galėjo būti nužudytas dėl to, kad įsivėlė į kokius nors tai pašalinius konfliktus. „Pats Šabtajus nebuvo konfliktiškas žmogus. Jis galėjo įsipainioti į kokią tai situaciją, kad jį nusprendė pašalinti“ - savo mintimis dalijosi prieštaringai vertinamas dainininkas. J. Kobzonas pripažino, kad pastaruoju metu jo keliai su Š. Kalmanovičiumi buvo išsiskyrę dėl tarpusavio nesutarimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų