REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketinama stiprinti bendradarbiavimą tarp Jungtinių Valstijų ir Lietuvos rengiant karius. Nuo kitų metų ketinama pradėti reguliarius JAV ir Baltijos šalių karių mokymus. Apie tai informavo Lietuvoje viešintis JAV Sausumos pajėgų komponento Europoje vadas generolas Karteris F. Hamas (Carter F. Ham).

REKLAMA
REKLAMA

"Generolas K. F. Hamas pažymėjo, kad pirmosios Baltijos šalių ir JAV karių pratybos įvyks kitąmet rugsėjį arba spalį Latvijoje. JAV ketina į pratybas atsiųsti dvi kuopas karių, instruktorius", - Eltai teigė Krašto apsaugos ministerijos atstovė Jovita Bazevičiūtė.

REKLAMA

Anot ministrijos atstovės, tokius mokymus ketinama rengti kasmet vis kitoje Baltijos šalyje. "JAV Sausumos pajėgų komponento Europoje vadas taip pat pažadėjo, kad ateityje bus ieškoma galimybių dar stiprinti bendradarbiavimą karių rengimo srityje, į mokymus įtraukti daugiau karių", - sakė J. Bazevičiūtė.

Lietuvoje besilankantis aukšto rango svečias antradienį Sausumos pajėgų Motorizuotąją pėstininkų brigadoje "Geležinis Vilkas" Rukloje su Lietuvos sausumos pajėgų vadu brigados generolu Jonu Vytautu Žuku aptarė bendras karių rengimo perspektyvas, laukiančius iššūkius.

REKLAMA
REKLAMA

K. F. Hamas kartu su jį lydinčiaisiais į Ruklą atskrido trimis sraigtasparniais "Black Hawk" (UH-60). Tokių krovinių ir karių gabenimui skirtų sraigtasparnių Lietuvos kariuomenė neturi. Juos netruko apspisti vaikai, kurių ekskursijos atvyko iš Ruklos, Jonavos, Kauno mokyklų.

Savo ruožtu JAV generolas apžiūrėjo lauke išstatytą karinės technikos ir ginkluotės parodą. Šiuo metu svečias Gaižiūnų poligone stebi karių kovinį šaudymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų