REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje jau imtasi priemonių suteikti naujojo A tipo gripo viruso H1N1 kamuojamai Ukrainai humanitarinę paramą. Kokią paramą nukentėjusiems Ukrainos regionams gali suteikti Lietuva, bus sprendžiama trečiadienį per Vyriausybės posėdį.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai pirmadienį užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius informavo Ukrainos ambasadorių Lietuvoje Igorį Prokopčiuką.

REKLAMA

Į paramos organizavimą taip pat bus įtrauktos nevyriausybinės organizacijos. Demokratijos ir vystymo paramos fondas, rinkęs lėšas nukentėjusiems Gruzijoje karinio konflikto metu, kviečia pervesti lėšas nukentėjusiems nuo pandeminio gripo Ukrainoje šią sąskaitą: Demokratijos ir vystymo paramos fondas; D.Poškos g. 59, LT-08114 Vilnius; Įmonės kodas: 300604085; Bankas: AB bankas "Swedbank"; Banko kodas: 73000; LT297300010109811391.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ukrainos ambasadoriaus, šalyje pastarosiomis dienomis užregistruotas didelis susirgimų ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis augimas, iki lapkričio 2 dienos 12 val. užregistruotos 67 mirtys.

Spalio 30 dieną Ukrainos sveikatos apsaugos ministerija gavo keletą patvirtinimų, kad kai kuriuos susirgimus sukėlė pandeminis A/H1N1 tipo gripo virusas. Lapkričio 2 dienos Ukrainos Vyriausybės posėdyje nuspręsta devyniose iš dvidešimties Ukrainos sričių paskelbti karantiną, trims savaitėms uždaryti visas bendrojo lavinimo mokyklas ir aukštąsias mokymo įstaigas, atšaukti visus planuotus masinius renginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos ambasados Ukrainoje duomenimis, lapkričio 1 dieną 17 val. sergančių Ukrainoje gripu ir virusiniais kvėpavimo takų ligomis buvo daugiau kaip 191 tūkst., iš jų 83 tūkst. - vaikai iki 18 metų.

Į ligonines paguldyta 7 tūkst. žmonių, iš jų 123 žmonės yra intensyvios terapijos skyriuose. Ukrainos vyriausybė įvedė specialią pasienio kontrolę užsieniečiams, atvykstantiems į šalį. Lietuvos piliečiams rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Ukrainą.

Pagalbą Ukrainai jau suteikė Lenkija, Slovakija, apie planuojamą paramą informavo Vengrija ir Rumunija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų