REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius mano, kad valstybių, tarp jų - Gruzijos, teritorinio vientisumo gerbimo principas turi būti įtvirtintas naujoje Rusijos ir ES sutartyje.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes suinteresuoti, kad ES ir Rusijos sutartyje būtų užfiksuoti tokie pagrindiniai principai kaip demokratija, žmogaus teisių gerbimas, laisvoji rinka, visų šalių, taip pat ir mūsų kaimynų, teritorinio vientisumo gerbimo principas", - sakė interviu naujienų agentūrai "Interfax" Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

REKLAMA

Kaip pažymėjo pareigūnas, Lietuva "norėtų, kad mūsų (RF ir ES - "Interfax" pastaba) santykiai remtųsi pasitikėjimu ir to fakto, kad mes turime bendrų kaimynų, supratimu". "Juk Gruzija ir Ukraina - ne tik Rusijos, bet ir ES kaimynės", - pabrėžė jis.

Anot V. Ušacko, "mes taip pat suinteresuoti, kad Rusija laikytųsi valstybių teritorinio vientisumo gerbimo principo".

"Jeigu abstrahuosimės nuo šių derybų, tai manau, jog labai svarbu, kad visos šalys - ir ES, ir Rusija - vykdytų savo susitarimus. Čia omenyje turimi ir tie pasiūlymai dėl Europos saugumo, kuriuos pateikė Rusija. O valstybių, tarp jų - Gruzijos, teritorinis vientisumas yra vienas iš saugumo principų", - pažymėjo Lietuvos URM vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis paragino Rusiją vykdyti susitarimus, sudarytus tarpininkaujant Prancūzijos prezidentui Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy).

Kartu V. Ušackas pabrėžė, jog Vilnius suinteresuotas, kad nauja Rusijos ir ES pagrindų sutartis būtų kuo greičiau pasirašyta. Jis taip pat pareiškė esąs už tai, kad naujame dokumente "būtų apibrėžtos Rusijos ir ES prekybos taisyklės". "Tikimės, kad mes galėsime prekiauti ir investuoti į Rusijos ekonomiką, kaip ir Rusija galėtų tai daryti Europos rinkose, vadovaudamasi esamomis žaidimo muitų, prekybos ir energetikos sferose taisyklėmis", - pažymėjo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų