REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno savivaldybė, metams artėjant prie pabaigos nutarusi rimtai pataupyti ir laikinai apribojusi gatvių apšvietimą, garantuoja, kad pėsčiųjų perėjos mieste bus apšviestos.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinai apriboti gatvių apšvietimą, kaip Eltai aiškino savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas, nutarta dėl išaugusių skolų VST. Savivaldybė gavo VST įspėjimą ir raginimą sudaryti skolų grąžinimo grafiką, kitaip galimas elektros energijos tiekimo jai priklausančiai gatvių apšvietimo įmonei nutraukimas.

REKLAMA

Šiuo metu savivaldybė skolinga VST apie 1,5 mln. litų. Taupant lėšas, nuo spalio 17 dienos ne pagrindinių miesto gatvių išorinis apšvietimas buvo iš dalies apribotas (atjungti šviestuvai vienoje gatvės pusėje), o 146-iose ne pagrindinėse miesto gatvėse buvo atjungtas kas trečias šviestuvas. Visa tai leis iki Naujųjų metų miestui sutaupyti 235 tūkst. litų.

Administracijos direktorius V. Gudėnas tikisi ir miesto gyventojų, ir Kauno svečių supratingumo savivaldai sunkiu laikotarpiu. "Savivaldybė daro viską, kad miestas neliktų visai be apšvietimo. (...). Miesto ūkio departamentui pavedžiau patikrinti perėjų apšvietimą. Visos perėjos turi būti apšviestos", - sakė V. Gudėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto vadovai ragina gyventojus pasirūpinti savo saugumu ir tamsiuoju paros metu naudoti atšvaitus. "Dviratininkams jau tapo įprasta turėti keletą atšvaitų, kurie įspėja vairuotojus apie žmones gatvėse. Raginu ir pėsčiuosius labiau rūpintis savo saugumu tamsiuoju paros metu", - sakė meras Andrius Kupčinskas.

Anot Kauno miesto savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausiojo specialisto Gedimino Salvanavičiaus, efektingų taupymo būdų ieško ir kitų miestų savivaldybės. Vilniuje jau nuo balandžio magistralinėse gatvėse nešviečia kas trečias šviestuvas, Šiauliuose išjungta 40 proc. šviestuvų. Kai kuriuose miestuose naktimis gatvių apšvietimas visai išjungiamas, greitkelyje Vilnius-Kaunas naktimis šviečia tik nedidelė dalis šviestuvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų