REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apeliaciniam teismui patvirtinus, kad Kauno 2-osios ligoninės administracija buvusiai direktoriaus pavaduotojai Ritai Banevičienei privalo sumokėti 150 tūkst. Lt kompensaciją, savo veiklą atnaujino Kauno miesto savivaldybės administracijos darbo grupė, vadovaujama administracijos direktoriaus pavaduotojo Zenono Abramavičiaus. Tačiau netrukus ji tyrimą sustabdė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Eltai aiškino grupės vadovas, bus laukiama tiek, kiek trunka teismo sprendimui apskųsti nustatytas terminas - tris mėnesius.

REKLAMA

Sprendimą Aukščiausiajam Teismui gali skųsti tiek ieškovė, nes į tarnybą teismas R. Banevičienės nesugrąžino, tiek ligoninės administracija, nesutinkanti tokių pinigų mokėti.

ELTA primena, kad R. Banevičienė iš darbo ligoninėje buvo atleista du kartus. Pirmą kartą teismo sugrąžinta ir toliau eiti ligoninės direktoriaus pavaduotojos pareigas ši medikė, jos teigimu, dirbti negalėjo. Jos etatas panaikintas, nelaukiant teismo baigties. Teismas jai buvo priteisęs kompensaciją už priverstines pravaikštas - 84 tūkst. Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ta proga viešai skelbė, kad miesto savivaldybė sieks netradicinio tokiam atvejui sprendimo - priteisti tuos pinigus iš ligoninės vadovo Tautvydo Jankausko, dėl kurio kaltės, kaip spėjama, gydymo įstaigos biudžetui padaryta žala.

Jau po Apeliacinio teismo sprendimo Kauno miesto merą aplankė ligoninės gydymo ir slaugos tarybos atstovai, surinkę nemažai direktorių T. Jankauską palaikančių įstaigos darbuotojų parašų. Jų teigimu, dėl visko kalta pati buvusi direktoriaus pavaduotoja, nes esą ji nekontroliavo kai kurių jai pavaldžiame padalinyje vykusių procesų, dėl ko ligoninė patyrė nemažų nuostolių, nes privačiai aptarnavus ligones, lėšos nepatekdavo į kasą. Gauti iš ligonių pinigai nebuvo užpajamuoti." Gydytojų nuomone, buvusi direktoriaus pavaduotoja pakenkė geram ligoninės vardui. Nuostoliai tik auga, kadangi sumažėjo norinčių gydytis ligoninėje, kurioje ne vienus metus per vieną aršią darbuotoją tęsiasi skandalai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eltos paklaustas, ar nekeis savo nuostatos dėl savivaldybės įsteigtos viešosios įstaigos patirtų nuostolių išieškojimo iš ligoninės direktoriaus, Kauno miesto meras A. Kupčinskas dar kartą patikino siūlysiąs tai padaryti. Nepaisant to, kad suma tikrai nemaža - 150 tūkstančių litų.

Pasibaigus visiems teisiniams ginčams, savivaldybės teisininkai turės parengti ieškinio dokumentus dėl R. Banevičienei priteistos kompensacijos išieškojimo iš direktoriaus T. Jankausko. Savivaldybėje sudaryta darbo grupė, anot jos vadovo Z. Abramavičiaus, nesvarsto, ar ligoninės vadovas tinka ir toliau eiti savo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų