REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį pasaulinėje valiutų rinkoje, kaip ir visą savaitę, investuotojai nebuvo linkę prisiimti rizikos, todėl rinkoje dominavo saugesniais laikomi aktyvai ir valiutos. JAV doleris brango prieš pagrindines valiutas, išskyrus Japonijos jeną.

REKLAMA
REKLAMA

Europos ir JAV akcijų rinkų indeksai penktadienį ženkliai smuko žemyn. Bendras Europos kompanijų indeksas FTSEurofirst 300 sumenko 2.3%. JAV akcijų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P atitinkamai smuko 2.51% ir 2.81%.

REKLAMA

EUR/USD valiutų poros kursas penktadienį nusileido 0.7% iki 1,4722. EUR/USD praėjusią savaitę augimu galėjo pasigirti tik ketvirtadienį, kuomet buvo paskelbtas III ketv. JAV BVP. Penktadienį buvo sulaukti vartotojų pajamų bei išlaidų duomenys. Vartotojų išlaidavimas, kuris turi labai didelę reikšmę ekonomikos augimui, rugsėjo mėn. sumenko 0.5%. Kritimas buvo užfiksuotas pirmą kartą per penkis pastaruosius mėnesius ir sukėlė dvejones dėl tolimesnio ekonomikos atsigavimo perspektyvų. Akcijų rinka reagavo neigiamai, kas iš esmės ir lėmė EUR/USD poros kryptį.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau paskelbtas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo ekonomika indeksas taip pat nepradžiugino. Pasitikėjimo indeksas smuko nuo 73,5 p. iki 70,6 p. Sumenkusį pasitikėjimą sukėlė nepalanki padėtis darbo rinkoje, kuri gali paskatinti vartotojus dar labiau riboti išlaidas. Šios savaitės pabaigoje bus sulaukta svarbių JAV  darbo rinkos duomenų.

Šiandien pagrindinę rinką gali veikti žinių srautas iš JAV. Bus skelbiamas ISM pramonės verslo aktyvumo indeksas, taip pat nebaigtų būsto sandorių skaičius. Pirmadienio rytą euras stiprėjo JAV dolerio atžvilgiu. Tikėtina, kad  teigiama korekcija gali tęstis ir rytinėje Europos prekybos sesijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

GBP/USD kursas po savaitę trukusio augimo penktadienį koregavosi žemyn 0.6% iki 1.6444. Pirmą dienos pusę svaras rodė stiprėjimą. Paskelbtas D.Britanijos būstų kainų indeksas išaugo 0.4%. Nors augimas buvo mažesnis nei prognozuota, tačiau svarbiausias yra pats nekilnojamojo turto rinkos atsigavimo faktas. Šiandien bus sulaukta duomenų iš D.Britanijos pramonės sektoriaus.

USD/JPY kursas nusirito žemyn 1.45% iki 90.08. Šioje poroje rizikingesne valiuta laikomas yra JAV doleris, todėl penktadienį jam teko pingančiojo vaidmuo. Sulauktos naujienos iš JAV nebuvo palankios. Be to, Japonijos ekonomika rodo stabilizacijos ženklus ir tai stiprino jenos poziciją. Nors Japonijos centrinio banko prognozės dėl šalies ekonomikos vytimosi nėra itin optimistinės, tačiau konstatuota, kad padėtis eina geryn.

USD/CAD kursas penktadienį pakilo 1.65% iki 1.0841. Paskelbtas mėnesinis Kanados BVP (-0.1%) derėjo prie neigiamų bendrų rinkos nuotaikų. Kritusios žaliavų kainos žemyn stumtelėjo žemyn ir su jomis siejamų valiutų kursus. Ženkliausiu pigimu penktadienį išsiskyrė N.Zelandijos doleris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų