REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netekę kantrybės, kad nuo liepos nemokami atlyginimai, sostinės kiemsargiai vakar susirinko į piketą prie savivaldybės.

„Mere, gatves tuoj šluosi pats!“, „Mes irgi norime gauti atlyginimus!“, „Kiemsargis taip pat žmogus!“, „Kiek galima iš mūsų tyčiotis!“, - šiuos ir panašius plakatus vakar kėlė per šimtą Vilnių tvarkančių bendrovių „Rasų valda“, „Naujamiesčio būstas“, „Stebulė“, „Šilėja“ ir „Vilniaus zunda“ darbuotojų. Savivaldybės duomenimis, penkiose įmonėse, laimėjusiose konkursą tvarkyti Vilniaus kiemus ir gatves, dirba apie 2 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuo maitinsime mokyklinio amžiaus vaikus? Iš ko mums gyventi, ką valgyti? Patys algas juk gaunate laiku!“ - piktinosi įvairaus amžiaus žmonės, kai kurie į piketą atsivedė ir vaikus.

REKLAMA

„Ponas meras mums neduoda pinigų, o pats jau nebetelpa į televizorių! Kategoriškai reikalaujame sumokėti teisėtai uždirbtus pinigus ir delspinigius už kiekvieną pradelstą dieną. Gėda, gėda, gėda!“ - piketuotojų pyktis buvo sumišęs su ironija, pasigirdo siūlymų keistis pareigomis ir sostinės valdžiai bent mėnesį pamojuoti šluotomis be jokio atlygio.

Nors minia reikalavo mero, pasikalbėti su mitinguotojais išėjęs vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius pripažino, kad esama skolų, bet savivaldybė „negali blogais metais padengti gerais metais padarytų skolų“. Jis teigė, kad vien per 2007-2008 metus sukaupta maždaug 400 mln. litų skolų, o paslaugų teikimo sutartys buvo sudarytos pačiomis aukščiausiomis kainomis.

REKLAMA
REKLAMA

Į skolas įklimpusi savivaldybė kiemsargius įdarbinusioms įmonėms skolinga 23 mln. litų, o seniausios skolos siekia praėjusį rudenį. Visos savivaldybės skolos sudaro 760 mln. litų. R.Adomavičius skaičiuoja, kad su kiemsargiais galutinai atsiskaityti gali pavykti nebent iki kitų metų vidurio. Daug vilčių dedama į siūlymą parduoti dabartinį savivaldybės dangoraižį.

Mitinguojant pavyko pasiekti šiokios tokios pergalės - vicemeras patvirtino, kad vakar visoms įmonėms pervesta tiek pinigų, kiek jų reikia sumokėti vieno mėnesio atlyginimams - 1,2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų