REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos darbo biržos duomenimis, spalio 22 – 29 dienomis darbo biržose įregistruota 6342 bedarbių ir 1058 laisvų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Per savaitę, spalio 22– 29 dienomis, darbo birža padėjo įsidarbinti 2,4 tūkst. asmenų.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones šią savaitę nusiųsta 1,1 tūkst. bedarbių, daugiausia  į viešuosius darbus, profesinį mokymą, įdarbinta subsidijuojant.

REKLAMA

Spalio 29 dieną darbo ieškojo 232,1 tūkst. asmenų, turinčių bedarbio statusą, Lietuvos darbo biržos duomenų bazėje  buvo 964 laisvos darbo vietos.

----

Balsas.lt primena, kad žiniasklaida gauna išsamius duomenis iš įvairių įstaigų, tačiau dažnai jie neatskleidžia realios padėties: statistika skaičiuojama periodiniais, dažniausiai – mėnesio, metų ketvirčio ar pusmečio duomenimis, taip pat ne viskas patenka į registruojamų ir/ar žiniasklaidai pateikiamų duomenų sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA

Norime susidaryti ir skaitytojams pateikti tikroviškesnį padėties vaizdą. Taip pat, ruošdami straipsnius, norime klausti specialistų patarimų realiai, o ne statistinei situacijai spręsti. Dėl to prašome jūsų, Balsas.lt skaitytojų, pasidalinti patirtimi. Aiškiai įvardytas problemas galima lengviau ir efektyviau gvildenti, nei bandant susidaryti patikimą vaizdą iš statistikos ir emocingų, bet neišsamių skaitytojų komentarų po straipsniais.

Mus domina, ar gaunate jums priklausančias socialines pašalpas, paramą, kitas išmokas, ar jos vėluoja? Jeigu taip – kiek vėluoja, kas yra žadama, kai kreipiatės dėl vėluojančio išmokėjimo?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu esate bedarbis, ar registruojatės Darbo biržoje? Jeigu registruojatės – ar šiuo metu tai yra sunku padaryti (didelės eilės)? Jeigu nesiregistruojate – kodėl (pavyzdžiui, netikite taip rasią darbą, arba dėl tam tikrų aplinkybių žinote, kad bedarbio pašalpos vis tiek negausite?).

Šiais ir kitais jums rūpimais klausimais kviečiame rašyti elektroniniu paštu [email protected]


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų