REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį, kai dauguma Lietuvos gyventojų vyks aplankyti artimųjų kapų, policija žada daugiau dėmesio skirti eismo saugumui keliuose ir viešosios tvarkos užtikrinimui, tačiau ragina ir pačius vairuotojus elgtis atsakingai. Juo labiau kad, anot kelininkų, savaitgalį gali susidaryti važiuoti nepalankios oro sąlygos – ypač šeštadienį, kuomet prognozuojamas plikledis ir rūkas.

REKLAMA
REKLAMA

Policija įspėja, jog Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo dienomis daugiau gyventojų lankosi kapinėse, padidėja transporto priemonių srautai, eisimo intensyvumas, tad išauga ir eismo įvykių tikimybė.

REKLAMA

Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo Sauliaus Skvernelio, saugumas keliuose šiomis dienomis bus sustiprintas, tačiau pareigūnai ragina ir pačius vairuotojus elgtis atsakingai bei tinkamai pasiruošti kelionėms.

„Pareigūnai, kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais metais stiprina patruliavimą tiek užtikrinant eismo saugumą, tiek viešąją tvarką. Tačiau prašome ir visų Lietuvos gyventojų, vairuotojų tarpusavio supratimo, neviršyti leidžiamo greičio, važiuoti su techniškai tvarkingais automobiliais, ypatingai atkreipiant dėmesį į padangas, šviesas, valytuvus.

REKLAMA
REKLAMA

Visi renginiai vyksta tamsiu paros metu, esant blogam matomumui, todėl net išlipę iš automobilio ir eidami nedidelį atstumą galime nukentėti. Dėl to reikėtų nepamiršti pasiimti atšvaitą, liemenę, žibintą“, – Lietuvos radijui teigė S. Skvernelis.

Spalio 30–lapkričio 2 dienomis gausesnės kelių policijos pareigūnų pajėgos patruliuos prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų į jas. Sustiprintas patruliavimas bus vykdomas ir magistraliniuose keliuose, ypač daug dėmesio skiriama pėstiesiems. Pareigūnai žada teikti visokeriopą pagalbą eismo dalyviams, informuoti apie eismo sąlygų ypatumus, apie pablogėjusias eismo sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamentas visoms šalies policijos įstaigoms savaitgalį nurodė sustiprinti viešąjį ir neviešąjį policijos pareigūnų patruliavimą. Policijos įstaigų vadovams nurodyta kreiptis į savivaldybių administracijas, kad šį savaitgalį miestų ir miestelių gatvėse, kituose mažai apšviestuose ruožuose, būtų įjungtas papildomas apšvietimas.

Važiavimo sąlygas gali bloginti krituliai, plikledis ir rūkas

Sinoptikai prognozuoja, jog šeštadienį debesys dar neišsisklaidys, vietomis gali padulksnoti, iškristi keletas snaigių.

REKLAMA

„Nors kritulių bus nedaug, bet jie gali būti pavojingi ryto valandomis, kai temperatūra bus neigiama, nes gali susidaryti lijundra ar plikledis“, – Lietuvos radijui teigė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

„Sekmadienį kritulių jau nebebus, debesys sklaidysis nelabai noriai, bet pragiedrulių sulauksime. Rytą dar gali kilti rūkas. Diena bus pakankamai sausa ir vėsoka“, – kalbėjo sinoptikė.

Pirmadienis, anot sinoptikės, taip pat be kritulių, naktį temperatūra svyruos nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, o dieną šils iki 5 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Kelininkai įspėja, jog savaitgalį gali susidaryti važiavimui nepalankios oro sąlygos.

„Šeštadienį gali būti ir silpno lietaus, ir silpnos lijundros. Jei temperatūra kris iki 4 laipsnių šalčio, turėtų susidaryti plikledis, važiavimo sąlygas sunkins ir rūkas. Sekmadienį važiavimo sąlygos turėtų būti geresnės“, – Lietuvos radijo laidoje „Sankryža“ teigė Lietuvos automobilių kelių direkcijos specialistas Raimundas Indrulėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų