REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Briuselyje vyko Baltijos ir Šiaurės šalių premjerų susitikimas. Šiame susitikime aptartos šalių pozicijos ir svarbiausi darbotvarkės klausimai, kurie bus nagrinėjami ketvirtadienio pavakarę prasidėsiančios Europos Vadovų Tarybos (EVT) metu.

REKLAMA
REKLAMA

Baltijos ir Šiaurės šalių Vyriausybių vadovai tikisi, kad bus surastas sėkmingas kompromisas ir suformuota bendra ES pozicija dėl tarptautinio klimato kaitos susitarimo, kurį planuojama pasiekti gruodžio mėnesį įvyksiančioje pasaulinėje Kopenhagos konferencijoje. Vyriausybių vadovai taip pat aptarė kitus EVT darbotvarkėje numatytus klausimus.

REKLAMA

Susitikime dalyvavo ir Lietuvos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.  Pasak jo, Lietuva sieks, kad dar iki Kopenhagos konferencijos būtų pasiektas bendras sutarimas dėl klimato kaitos finansinės naštos pasidalijimo.

"Remiame Europos Sąjungos (ES) globalią lyderystę ir atsakomybę svarbiais klimato kaitos klausimais. Tuo pačiu pasisakome už tai, kad dalijantis įsipareigojimais ES viduje būtų įvertinamos Europos šalių finansinės galimybės", - teigė Lietuvos Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų