REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skirstomųjų tinklų bendrovių akcijai, kurios metu gyventojai prisipažinę vogę elektra, atleidžiami nuo atsakomybės, sulaukta daugiau prisipažinusiųjų nei per ankstesnes tokio pobūdžio akcijas.

REKLAMA
REKLAMA

RST –24 atvejai

Bendrovė Rytų skirstomieji tinklai teigia, kad nuo spalio į juos iki šios dienos kreipėsi 175 asmenys. Atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad 24 atvejais gyventojų prisipažinimai pasitvirtino. Elektra vienaip ar kitaip galėjo būti vagiama.

REKLAMA

„Žmonės paskambina ir sako turintys įtarimų, kad jų skaitiklių parodymai gali būti suklastoti. Ar nurodo, kad įtaria radę nelegalų prisijungimą. Tokio atviro prisipažinimo, kad „aš klastoju“ kaip ir nėra, bet tai suprantama“, - pasakojo Edita Sirutienė, Rytų skirstomųjų tinklų atstovė spaudai.

Pasak jos, dar ne visi atvejai ištirti, todėl prisipažinusiųjų gali padaugėti.

„Rezultatais esame patenkinti. Kai tokia pati akcija buvo surengta 2006 m., buvo gautas tik vienas kitas prisipažinimas. Matyt, žmonės tapo sąmoningesni“, - sako E.Sirutienė.

REKLAMA
REKLAMA

VST klientų prisipažino mažiau

Nuo sąžiningą ir atsakingą elektros energijos vartojimą skatinančios akcijos pradžios akcinė bendrovė „VST“ užfiksavo 34 prisipažinimus dėl neteisėto elektros energijos vartojimo. Iš jų patikrinta 29,   kol kas pasitvirtino – 18.

„VST” ragina gyventojus, elektros energiją naudojančius neteisėtai, informuoti apie tai bendrovę telefonu ar internetu. Akcijos metu gyventojai, patys prisipažinę apie nesąžiningą elektros energijos vartojimą, išvengs atsakomybės, – nebus surašomi jokie aktai, taikomos sankcijos, o sugadinti elektros energijos skaitikliai pakeičiami naujais.“, - teigia VST ryšių su visuomene atstovė Giedrė Vinickienė.

Skirstomųjų tinklų bendrovių akcija tęsis iki spalio 31 d., todėl prisipažinti norintis žmonės raginami paskubėti. Juolab, kad artimiausiu metu tokių „išrišimo“ akcijų neplanuojama. Esą rengiamos per dažnai jos prarastų prasmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų