REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Be trikdžių vyksta Kauno pramogų ir sporto arenos – svarbiausio Kauno objekto, kuriame numatytos 2011 metų Europos krepšinio čempionato kovos, statybos darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ketvirtadienį miesto savivaldybėje vykusiame pasitarime buvo pasakyta su savivaldybės vadovais susitikusiems Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovams.

REKLAMA

Kauno miesto ir LKF vadovai lankėsi ir arenos statybvietėje, Nemuno saloje.

Savivaldybės vadovų teigimu, statybai teko skolintis lėšų iš bankų. Jau pastatyti 5 arenos aukštai, gruodį bus pradėtas montuoti arenos stogas. Atkreiptinas dėmesys į tai, jog viešai pasklidus abejonėms dėl statinio patikimumo statybininkai papildomai baigia tvirtinti arenos pamatus.

„Kitais metais turėtų prasidėti arenos vidaus įrengimo darbai. Šiemet statant areną naudotos savivaldybės lėšos. Tikimės, kad artimiausiu metu Briuselyje bus pabaigtas projekto vertinimas ir tada mes galėsime panaudoti Vyriausybės pažadėtas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktorius Vygandas Gudėnas pažymėjo, kad per dvejus metus Kauno arenos statybai tikimasi panaudoti apie 43 mln. litų, gautų iš ES struktūrinių fondų.

Šiuo metu savivaldybės darbo grupė derasi su vieninteliu Kauno arenos operatoriaus konkurso dalyviu. Tikimasi, kad lapkričio pabaigoje paaiškės derybų rezultatas.

„Jei bus susitarta, miesto tarybai teiksime klausimą dėl įgaliojimų suteikimo pasirašyti Kauno arenos valdymo ir naudojimo koncesijos sutartį“, – teigė meras A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirengimo 2011 m. Europos krepšinio čempionatui darbo grupės vykdomojo direktoriaus Mindaugo Špoko teigimu, Kaune vykęs Europos U16 krepšinio čempionatas parodė, kad mieste esanti viešbučių ir sporto bazių infrastruktūra yra tinkama rengti aukšto lygio krepšinio čempionatams.

„Iš komandų ir „FIBA Europe“ atstovų sulaukėme iš tiesų gerų įvertinimų, tačiau 2011 metų krepšinio čempionatui yra keliami aukštesni reikalavimai nei Lenkijoje vykusiam 2009 metų Europos čempionatui“, – pabrėžė M. Špokas.

Kitų metų sausį į Lietuvą atvyks „FIBA Europe“ delegacija, kuri įvertins Lietuvos pasiruošimą 2011 metų Europos krepšinio čempionatui.

LKF planuoja iki Naujųjų metų parengti bendradarbiavimo sutarties nuostatas. Tokia sutartis bus pateikta patvirtinti kiekvieno Lietuvos miesto, kuriame vyks Europos krepšinio čempionatas, tarybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų