REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neregėtas teatras: jauni talentai buriasi Menų spaustuvėje

Spektakliai, kurie neskaičiuoja jubiliejų, kūrėjai, kurie eina neišmintais takais (ir nevengia šunkelių), eksperimentuoja ir kalba su jumis savo pačių sukurta scenine kalba,– kitaip tariant, teatras, kurio jūs neregėjote net prabangiausiose pasaulio scenose (nes jo... tiesiog nebuvo) Menų spaustuvėje karaliaus visą lapkritį.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejose scenose pamatysime 5 visai naujus spektaklius: Vido Bareikio, Vainiaus Sodeikos, Mindaugo Valiuko, Loretos Raškevičiūtės ir niekam nežinomos „Trupės Liūdi“. O lapkričio 19-20 dienomis čia siautės Europos meno mokyklų studentai, pristatydami rimtą tarptautinę atranką įveikusius darbus festivalyje „NEU/NOW Vilnius 2009“ (įėjimas į spektaklius nemokamas).

REKLAMA

Tarp debiutuojančio jaunimo – ir garsūs vardai: Aido Giniočio vadovaujamo teatro „Atviras ratas“ spektakliai, Gintaro Varno „Dekalogas“, Jono Vaitkaus „Juodvarnis“ (su Vladu Bagdonu ir Aldona Vilutyte) bei Audronio Liugos „Muzika2“. Taip pat – jau tradiciškai Menų spaustuvėje Cezario Graužinio gyvenimo džiaugsmu pulsuojantys spektakliai „Viskas arba nieko“ ir „Pasikėsinimai“ bei Agniaus Jankevičiaus necenzūruota realybės studija – „Poliklinika“.

REKLAMA
REKLAMA

Visą šeimą pakvies spektakliai „Gimimo diena“ bei „Peliukas gitaroje“ („Stalo teatras“), šokio spektaklis vaikams „Bala žino“ („db Projektai“) bei spektakliai bet kokio amžiaus žmonėms „DiViDukas“ ir „Sparnuotasis Matas“ („Atviras ratas“). Į šiuos spektaklius galima pirkti „Šeimos“ bilietą – perkant 3 bilietus, ketvirtas asmuo įleidžiamas nemokamai.

Geriausias šių metų teatro debiutas, „Auksinį scenos kryžių“ pelnęs monospektaklis-opera „Izadora“ pradės lapkričio mėnesio renginių plejadą (lapkričio 3). Agniaus Jankevičiaus, Jono Sakalausko ir Dainiaus Gintalo bendras kūrinys, atliekamas puikios solistės Agnės Sabulytės – tai istorija su detektyvo elementais, kurioje veiksmas rutuliojasi aplink psichiatrijos klinikoje atsidūrusią šokėją. Į šį spektaklį kviečiami visi pedagogai, kuriems pateikus pažymėjimą bus suteikiama 50 proc. nuolaida bilietui (bilietas kainuos 10 Lt).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp įdomiausių mėnesio premjerų – Gintaro Varno studentų Vido Bareikio ir Vainiaus Sodeikos darbai. Vidas Bareikis pristato spektaklį „Vakaras su knyga“ pagal Michailo Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita“ – mistišką minimalistinėmis priemonėmis sukurtą, tačiau puikiai atspindintį visą romaną kūrinį, kuriame vaidina kartu su kurso drauge Indre Lencevičiūte (lapkričio 6 ir 25). Vainius Sodeika pasirinko Nikolajaus Gogolio „Pamišėlio užrašus“, kuriame pateikia savo Popryščino versiją –  jaunas, mėlynu kostiumėliu, sportiniais bateliais valdininkas, apsigyvenęs savo iliuzijų pasaulyje (lapkričio 11 ir 29).

REKLAMA

Poeto, dramaturgo ir bardo, Menų spaustuvės „Atviros erdvės“ programoje debiutuojančio režisieriaus vaidmenyje, Mindaugo Valiuko spektaklio „Trintukas“ eskizas prabils apie savižudybių problemą ir dvasinį nuosmukį (lapkričio 17). Šokėja ir aktorė Loreta Raškevičiūtė žiūrovų teismui pateiks premjerą – monospektaklį pagal monumentalų literatūros kūrinį, Williamo Faulknerio „Kai aš gulėjau mirties patale“ (lapkričio 24).

Šmaikštaus rusų dramaturgo Aleksejaus Slapovskio pjesę pasirinko LMTA Vlado Bagdono ir Sauliaus Bareikio vadovaujamo kurso studentai, pasivadinę „Trupė Liūdi“ ir pristatantys premjerą – spektaklį „Išvažiuoju“. Jauni, liūdni, užsidarę bei linkę emigruoti spektaklio kūrėjai siūlo kartu paanalizuoti dinamišką hamletiškų emocijų kitimą vieno žmogaus istorijoje. „„Išvažiuoju!“ – tai laisvės troškimas, kai norisi pabėgti taip toli, kad visi tave surastų“,– sako jie.

REKLAMA

Mėnesio pabaigoje – lapkričio 29-ąją – Menų spaustuvė skelbs savo pirmąją „PUSIAU“ dieną – bilietai į Loretos Juodkaitės ir Valentino Masalskio šokio spektaklį „Sibilė“ visiems žiūrovams kainuos perpus mažiau nei įprasta – 10 Lt.

Lapkritį susitikimo vieta visiems jauniems (nepaisant skaičių pase) ir ieškantiems ko nors neregėto regėtoje Lietuvoje – Menų spaustuvė. Išsami informacija apie Menų spaustuvės renginius – www.menuspaustuve.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų