REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiniasklaidos paskelbti skandalingi Seimo kanceliarijos darbo faktai paskatino parlamento vadovę Ireną Degutienę intensyviau ieškoti kandidato į Seimo kanclerio pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai dar paskatino intensyviau ieškoti nuolatinio žmogaus, kuris galėtų tapti Seimo kanceliarijos vadovu", - ketvirtadienį žurnalistams sakė Seimo Pirmininkė I. Degutienė.

REKLAMA

Seimo vadovė tvirtino, kad kandidato ieško jau du mėnesius, tačiau dėl sudėtingos Seimo Statute numatytos jo patvirtinimo procedūros norinčiųjų neatsiranda.

"Turbūt iš tiesų pagal mūsų Seimo Statutą yra pakankamai sudėtinga jo priėmimo į darbą tvarka. Jeigu tai nėra politinio pasitikėjimo pareigūnas, o valstybės tarnautojas, tai logiškai turėtų būti, kad jis būtų skiriamas konkurso tvarka, kaip ir yra visoje valstybės tarnyboje. Šiuo atveju Seimo Pirmininko teikimu sprendimą priima Seimas Seimo nutarimu. Ir kai tik atrandi žmogų, kuris ir tiktų ir lyg tai sutiktų, kai jam pasakai, kokiu būdu jis bus priimtas į darbą, ateina kitą dieną ir sako, žinote, pone Irena, ne, ačiū, gal aš jau nedalyvausiu", - taip Seimo kanclerio paieškas komentavo I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovė paprašė savo patarėjus išanalizuoti kitų Europos šalių praktiką priimant į darbą parlamento kanclerius. Seimo Pirmininkė neatmetė galimybės teikti Statuto pataisas dėl kanclerio skyrimo tvarkos.

"Pirmiausia reikia išsiaiškinti, ką teikti, o tada tikrai teiksiu", - sakė I. Degutienė.

Ji tvirtino, kad laikinai einančio Seimo kanclerio pareigas Gedemino Aleksonio į šias pareigas neteiks. "Tikrai neketinu jo teikti", - sakė I. Degutienė.

Ji akcentavo, kad Seimo kanceliarijos vadovo pareigos yra labai atsakingos. "Jis atsakingas už kanceliarijoje vykstančius visus darbus, kuriuos turi organizuoti. Tikrai Lietuvoje yra susidariusi kažkokia nenormali situacija, kada parlamento vadovas kažkodėl turi būti atsakingas už kanceliarijos veiklą, nors jokiame įstatyme tai neparašyta. Iš tiesų susidarė tokia situacija, kad, be politinių sprendimų, kuriuos privalai daryti, dar nuolat turi iš žiniasklaidos sužinoti, kas vyksta Seimo kanceliarijoje", - stebėjosi I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkės teigimu, ji kalbėjosi su laikinuoju kancleriu dėl kai kuriems darbuotojams jubiliejų proga išmokėtų premijų. "Kada žmogus sako: taip, aš kaltas, tai lyg ir esu nuginkluota", - sakė I. Degutienė.

Žurnalistams ji teigė nežinojusi apie tai, kad Seimo kanceliarijos kasininke be konkurso įdarbinta buvusio Seimo Pirmininko Arūno Valinsko bičiulio Kęstučio Vaičiaus sutuoktinė Virginija Vaičiuvienė. Anot žiniasklaidos, pats K. Vaičius darbuojasi ir A. Valinsko įsteigtoje privačioje bendrovėje, ir Seime talkina parlamentarui Vincui Babiliui.

REKLAMA

Apie tai iš spaudos sužinojusi I. Degutienė tokius faktus vertina neigiamai. "(...). Tai yra blogai, jeigu nebuvo skelbtas konkursas, priimtas žmogus. Į valstybės tarnybą yra priimama konkurso tvarka. Tačiau galbūt jinai priimta, reikia vėl domėtis, pagal darbo sutartį ar kažkokiu kitokiu būdu, tai tada galima ir neskelbti konkurso", - svarstė I. Degutienė.

Šių metų balandžio 28 d. atleistas iš Seimo kanclerio pareigų Gintautas Vilkelis siekia per teismą grįžti į darbą, primena ELTA.

Buvęs Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Vyriausybės direktoriaus pavaduotojas G. Vilkelis penkerių metų kadencijai Seimo kancleriu buvo paskirtas 2006 m. spalio 3 d.

Seimo kanclerį skiria ir iš pareigų atleidžia Seimas parlamento vadovo siūlymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų