REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar sulauks Rūta Mikelkevičiūtė laiškų su savo mirties data?

Prieš keletą metų  po parodytų laidų apie vaikų tvirkintojus ir prievartautojus grasinantys laiškai pradėjo plaukti į žinomo žurnalisto ir prodiuserio Virginijaus Gaivenio namus. Juose – antkapių  nuotraukos su žurnalisto pavarde, gimimo ir mirties data.  

REKLAMA
REKLAMA

Šį ketvirtadienį pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ laidos „Abipus sienos“ prodiuseris dar kartą atvirai prabils apie Lietuvoje veikiantį pedofilų tinklą. Žurnalistiniai tyrimai, atlikti įkalinimo įstaigose, pokalbiai su vaikų tvirkintojais ir jų aukomis, seksualinių iškrypėlių bylos, galiausiai, grasinantys laiškai, dvi savaites diena iš dienos plaukę į Virginijaus Gaivenio namus iš skirtingų Lietuvos vietų padėjo žurnalistui suprasti, kad pedofilai –  tai žmonės, mūru stoja vienas už kitą. Maža to, į savo tinklą jie įtraukę tuos, kurie juos, reikalui esant, „dengia“, - gydytojus, kitus specialistus.

REKLAMA

Kad toks tinklas iš tiesų egzistuoja patvirtins ir kitas laidos“ Valanda su Rūta“ dalyvis žurnalistas Dailius Dargis, penkerius metus besibylinėjantis su žinomiausiu Lietuvos pedofilu Ervydu Čekanavičiumi. Šiuo metu E. Čekanavičius nori iš žurnalisto prisiteisti 1,5 mln. už šmeižtą: vienoje savo publikacijų D. Dargis rašė, kad apie tai, kad pedofilas yra turėjęs lytinius santykius ir su savo motina. Įdomu tai, kad šis faktas buvo minėtas ir kituose leidiniuose, kitų žurnalistų. Kodėl tada užkliuvo vienas D. Dargis? Žurnalisto manymu, visa bėda tame, kad į visą šį reikalą nuo pat pradžių jis „įsinarpliojo“ giliau  nei jo kolegos, o ir publikacijose minima ne vien E. Čekanavičiaus pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ką daryti su tokiais kaip E. Čekanavičius, kurie, vos išėję iš įkalinimo įstaigos, spjauna teisėsaugai ir visuomenei į veidą ir vėl daro ką darę? Ką daryti su tėvais, kurie prievartauja savo mažametes dukteris?“ Pasipiktinę laidos dalyviai siūlys ne vien cheminę kastraciją, bet ir gėdos žymę ant prievartautojų kaktos, kad „visi per atstumą trauktųsi nuo nusikaltėlio...“ Laidoje dalyvaujantis teisininkas, buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas bus dar kategoriškesnis: „Aš visada pasisakiau už mirties bausmę ypatingai sunkius nusikaltimus padariusiems recidyvistams.“

„Valanda su Rūta“ –  šiandien 19.40 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų