REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Dembavoje iki vėlyvo rudens šalusių gyventojų rajono vadovai nesirengia prisiimti nei politinės, nei asmeninės atsakomybės. Savivaldybės galvos tvirtina nematančios tragedijos, kad dėl užsitęsusios katilinės rekonstrukcijos esą tik keliomis dienomis pavėluotas įjungti šildymas. Dalis daugiabučių gyventojų tik užvakar sugrįžę po darbo rado šylančius radiatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Dembaviškiai pasakoja daugiau nei porą savaičių gyvenę ekstremaliomis sąlygomis – šaltuose ir drėgmės smelkiamuose butuose. Anot gyventojų, nuo šalčio negelbėjo net praėjusią savaitę įjungta mažo galingumo mobili elektrinė.

REKLAMA

Pasak Liepų g. viename iš daugiabučių įsikūrusios Daivos Kielienės, netgi įjungti elektriniai šildytuvai mažai tegelbėjo.

„Kol šildytuvai įjungti, bute 16 laipsnių šilumos, išjungdavom – belikdavo 10–12 laipsnių. Sienos drėgnos, langai rasojo. Juk ne akmens amžiuje gyvenam, kad šitaip žmones paliktų. Žinoma, kad kas nors už tai turėtų atsakyti“, – mano D.Kielienė.

Melioratorių g. 1-ajame name gyvenanti pensininkė Ada pasakojo iš savo šalto buto su grauduliu žiūrėdavusi į priešais langus esančioje katilinėje dirbančius meistrus.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienas vinį kala, o trys žiūri, įkals ar ne“, – stebėjosi pensininkė. Iš pensijos gyvenanti moteris tikino ištvėrusi ir be brangiai atsieinančių elektrinių šildytuvų, nors bute tvyrojo vos 11–12 laipsnių.

Dirbo be leidimo

Kita Melioratorių g. gyventoja Regina guodėsi, kad uždelstas įjungti šildymas šeimai gana brangiai atsieis.

„Anūkėlė 1,5 metukų auga, negalėjome nejungti elektrinių šildytuvų. Labai nesušilome, bet mokėsime brangiai. Aišku, kad jaučiame nuoskaudą“, – pasakojo Regina.

Dembavoje dvi katilines rekonstruojančios „Izobaros“ darbų vadovo Gimanto Bernoto teigimu, šildymą pavėluota įjungti dujininkams nesuspėjus laiku nutiesti dujų vamzdyno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi dėl dujų tiekimo atsakinga Savivaldybė, čia jos kaltė“, – „Sekundei“ tvirtino G.Bernotas.

Anot jo, laimėjusi Savivaldybės konkursą katilinėms rekonstruoti „Izobara“ pateko į kuriozišką situaciją: sutartyje nurodyta darbus užbaigti spalio 4-ąją, o leidimą statyboms Savivaldybė išdavusi tik spalio 9-ąją.

„Toks atvejis pirmas ir išskirtinis per visą 10-ies metų „Izobaros“ darbo stažą“, – teigė G.Bernotas. Vadovas pripažįsta, jog net ir neturėdama leidimo įmonė vykdė statybos darbus. Esą jei būtų vadovautasi teisės aktais, šildymo Dembava būtų sulaukusi nebent lapkričio pabaigoje.

REKLAMA

Rajono Tarybos opozicija ragina Savivaldybės vadovus prisiimti ne tik politinę, bet ir asmeninę atsakomybę dėl iki vėlyvo rudens šalusių žmonių.

„Maža to, nepaisydamas susiklosčiusios ekstremalios padėties rajono meras išėjo atostogauti“, – piktinosi opozicijos atstovė Violeta Grigienė.



Valdžia nenusišaus


Rajono meras Povilas Žagunis tvirtino net ir per atostogas ne kartą lankęsis rekonstruojamoje katilinėje, bendravęs su dembaviškiais ir tragedijos dėl pavėluoto šildymo nematantis.

„Nepalaikysiu iniciatyvos versti ką nors už tai prisiimti atsakomybę. Tam reikia padaryti žalą, o šiuo atveju rekonstravus katilinę bus pasiektas didžiulis ekonominis efektas. Nežinau, kuriam dabar reikia nusišauti dėl tų kelių dienų“, – įsitikinęs P.Žagunis.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų