REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniuje, Kūno kultūros ir sporto departamente (KKSD), pagerbti pasaulio ir Europos čempionatuose prizines vietas užėmę sportininkai ir jų treneriai, garbingus jubiliejus švenčiantys sporto veteranai ir nusipelnę sporto darbuotojai bei Seimo nariai, užėmę prizines vietas Europos parlamentarų žaidynėse Maskvoje (Rusija).

REKLAMA
REKLAMA

KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas, atliekantis generalinio direktoriaus funkcijas, Ritas Vaiginas pasidžiaugė, kad šie metai Lietuvos sportui rekordiniai - pasaulio ir Europos olimpinių sporto šakų čempionatuose mūsų sportininkai jau iškovojo 12 medalių, puikūs ir neolimpinių sporto šakų sportininkų rezultatai.

REKLAMA

Tarp KKSD medaliais "Už sporto pergales" apdovanotų sportininkų buvo ir Europos irklavimo čempionas Mindaugas Griškonis bei Europos stalo teniso mišrių dvejetų čempionato nugalėtoja bei Europos čempionato vienetų ir dvejetų varžybų bronzos medalių laimėtoja Rūta Paškauskienė. Medalis skirtas ir Europos dviračių treko čempionei Simonai Krupeckaitei, tačiau ji pagerbimo iškilmėse nedalyvavo, nes rengiasi startui pasaulio taurės varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

KKSD II laipsnio ordinu už svarų indėlį į šiuolaikinės penkiakovės plėtrą ir 70 metų jubiliejaus proga apdovanotas Mechiko olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės vicečempionas Stasys Šaparnis. KKSD Sporto garbės komandoro ženklu už slidinėjimo sporto ir sporto mokslo plėtrą Lietuvoje bei 65 metų jubiliejaus proga apdovanota Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros vedėja Eugeniją Adaškevičienė. Toks pat apdovanojimas už studentų sporto plėtrą Lietuvoje ir 60 metų jubiliejaus proga skirtas Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentui Česlovui Garbaliauskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Irenai Bytautei Pajėdienei už nuopelnus garsinant krepšinį ir 80 metų jubiliejaus proga, o Marijai ir Vitoliui Mudėnams - už indėlį į buriavimo plėtrą ir 70 metų jubiliejų proga įteikti KKSD aukso medaliai. Sidabro medalis įteiktas Lietuvos futbolo federacijos darbuotojui ir tarptautinės kategorijos futbolo teisėjui Voldemarui Kundrotui, neseniai šventusiam savo 50 metų jubiliejų. Sporto žurnalistui Algiui Matulevičiui už ilgametį darbą televizijoje ir spaudoje 75 metų sukakties proga įteikta KKSD plaketė.

KKSD padėką už nuoširdų darbą kūno kultūros ir sporto srityje ir 80 metų jubiliejaus proga R. Vaiginas įteikė VPU docentui Vytautui Kukliui. KKSD padėkomis taip pat apdovanoti pasaulio ir Europos jaunių ir jaunimo irklavimo, sunkiosios atletikos, universalios kovos čempionatų prizininkai bei Seimo nariai, tapę pirmųjų Europos valstybių parlamentų narių sporto žaidynių prizininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų