REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiruošimas Carlo Theodoro Dreyerio nebyliojo kino juostos „Žanos d’Ark aistra” premjerai, kurios metu Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas Donato Katkaus, atliks kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus specialiai šiam filmui sukurtą muziką, eina į pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Idėjos iniciatorių teigimu, visos natos repeticijų metu sugrotos, kino juosta jau atvykusi į Vilnių, tad liko tik eksperimentą išgirsti, pamatyti ir įvertinti žiūrovams.

REKLAMA

Gražina Arlickaitė, idėjos Vilniuje parodyti originalią filmo ,,Žanos d’Ark aistra” versiją, skambant B. Kutavičiaus muzikai, autorė, Europos šalių kino forumo ,,Scanorama” direktorė, sako, kad reginys, kurio metu susijungs 1928 metais sukurtas nebyliojo kino šedevras ir šiuolaikinė Lietuvos kompozitoriaus muzika, turėtų nustebinti net skeptiškiausią žiūrovą. ,,Tai – vienas ryškiausių ir originaliausių renginių, vykstančių Vilniaus – Europos kultūros sostinės metais, prilygstantis tiems muzikos ir kino eksperimentas, kurie rengiami garsiausiose Europos operose.”, - sako G. Arlickaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Bronius Kutavičius, vienas žymiausių Lietuvos kompozitorių, muziką kino filmui kūrė daugiau nei metus: ,,Tai buvo vienas sudėtingiausių darbų, prilygstančių muzikos operai kūrimui”, – pasakoja kompozitorius. Tuo tarpu Donatas Katkus, Šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas, kaip tik šiuo metu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru besiruošiantis renginio ,,Žanos d’Ark aistra” premjerai, kalbėdamas apie Broniaus Kutavičiaus sukurtą muziką sako: ,,Broniaus Kutavičiaus muzika puikiai dera su vaizdu ir suteikia jutiminę erdvę interpretacijai. Dėl to renginys tampa ypač brandžiu.”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats Carlas Theodoras Dreyeris, kalbėdamas apie savo filmą ,,Žanos d’Ark aistra”, yra sakęs: 
„Aš norėjau sukurti himną, apdainuojantį sielos triumfą prieš gyvenimą“, tad muzikos ir kino sintezės ,,Žanos d’Ark aistra” organizatoriai tikisi, kad šį himną jau visai netrukus įvertins ir Lietuvos žiūrovai.

Vienintelė muzikos ir kino sintezės ,,Žanos d’Ark aistra” premjera įvyks š.m. lapkričio 5 d. 19 val. Vilniaus Nacionaliniame Operos ir baleto teatre.

„Žanos d’Ark aistra” yra programos ,,Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų