REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas sprendimą dėl netinkamai vykdžiusių pareigas prokurorų vadinamoje pedofilijos byloje priims pasibaigus tarnybinio patikrinimo išvadų apskundimo procedūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Valantino, dar nepasibaigė prokurorų skundų pateikimo terminas. "Kolegos turi 5 dienas pateikti skundus, dar nepasibaigė tas terminas", - sakė A. Valantinas, trečiadienį dalyvavęs parlamentinį tyrimą atliekančio Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje. Šis terminas turėtų pasibaigti ketvirtadienį.

REKLAMA

Pasak generalinio prokuroro, tarnybinį patikrinimą atlikusios komisijos išvadas apskundė ne visi neigiamai įvertinti prokurorai. A. Valantino žiniomis, Generalinės prokuratūros prokurorai išvadų neskundė.

Savo galimų sprendimų dėl netinkamai atlikusių savo pareigas prokurorų A. Valantinas nenorėjo komentuoti. "Komisijos išvados nebūtinai turi sutapti su generalinio prokuroro sprendimais. Bet kai tie sprendimai bus, aš tikrai pakomentuosiu", - sakė A. Valantinas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį jis informavo pedofilijos skandalą tiriantį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą apie prokuratūroje baigtą tarnybinį patikrinimą dėl prokurorų, tyrusių Drąsiaus Kedžio skundus, padarytų pažeidimų.

"Generalinis prokuroras informavo, kad tarnybinis patikrinimas jau baigtas, kad pateiktos išvados, tačiau apskundimo terminas baigiasi rytoj. Kai kurie prokurorai pasinaudojo ta teise. Yra informacija, kad rytoj tie, kas nesiskundė, pateiks tokį skundą", - po Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžio sakė šio komiteto pirmininko pavaduotojas Julius Sabatauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, generalinis prokuroras privalo išnagrinėti tokius skundus ir priimti sprendimą. Nors tam, anot J. Sabatausko, skirtas terminas yra 15 dienų, A. Valantinas žadėjo išnagrinėti skundus kiek įmanoma greičiau.

J. Sabatauskas nemano, kad tame procese būtų vilkinimo požymių. "Matote, kai tyrimas vyksta "akvariume", kuris apžvelgiamas iš visų aštuonių pusių, visada atrodo, kad tas procesas vyksta per lėtai", - sakė jis.

Dėl nustatytų tarnybinių nusižengimų tiriant D. Kedžio dukros pedofilijos bylą generaliniam prokurorui A. Valantinui siūloma atleisti Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Genovaitę Ročienę, dar keturiems Kauno prokuratūrų prokurorams ir dviem Generalinės prokuratūros darbuotojams siūloma skirti švelnesnes nuobaudas, primena ELTA.

REKLAMA

Spalio 22 d. Seimas pavedė Teisės ir teisėtvarkos komitetui atlikti parlamentinį tyrimą dėl aplinkybių, susijusių su D. Kedžio skundais.

Nutarime komitetui siūloma išsiaiškinti, ar D. Kedžio skundų tyrimas buvo atliekamas laikantis įstatymų reikalavimų, ar šis tyrimas nebuvo nepagrįstai vilkinamas. Komitetas taip pat turėtų atsakyti į klausimą, kokių veiksmų turėtų imtis valstybės institucijos, kad ikiteisminiai tyrimai vyktų operatyviau ir ekonomiškiau, įvertinti galimas teisinio reguliavimo spragas.

Nutarime siūloma Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui savo išvadas pateikti Seimui iki šių metų lapkričio 4 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų