REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premijų mokėjimas jubiliejaus proga Seimo kanceliarijos darbuotojams būtų pateisinimas ir normalus dalykas. Tačiau šiuo finansiniu sunkmečiu - tai darbuotojų kiršinimas, nereikalingų intrigų kėlimas ir pinigų netaupymas, įsitikinusi Seimo Pirmininkės pavaduotoja Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo vicepirmininkė teigė kritiškai vertinanti į viešumą iškilusius faktus apie tai, kad kai kuriems Seimo kanceliarijos darbuotojams jubiliejaus proga buvo išmokėtos premijos. Pasak V. Baltraitienės, tvarka pagal kurią 50 ir 60 metų jubiliejaus proga galima skirti premijas, buvo nustatyta ankstesnio kanclerio įsakymu. Pirmąjį ketvirtį premijos mokėtos, paskui nutrauktos, o šiuo metu paliktos tik išmokos artimųjų mirties atveju.

REKLAMA

"Keista, sužinojome tik iš žiniasklaidos, kad kancleris savo įsakymu mokėjo kai kuriems žmonėms. Matau dvi blogybes. Pirmiausia yra finansinis sunkmetis, ir reikia pagalvoti, ar galime tokias premijas skirti, ar tai moralu, etiška, pagaliau - finansiniai dalykai. Kitas dalykas - kaip galima suskirstyti žmones, kurie šiais metais šventė jubiliejus, kai vieniems buvo mokama, o kitiems nemokama", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pridūrė, kad susidarė situacija, kai dalis jubiliatų gavo premijas, o dalis- ne.

"Tai ir pačios įstaigos darbuotojų kiršinimas, intrigų varinėjimas ir pinigų netaupymas. Visi buvome sutarę, kad nemokame jokių priedų. Priedai yra tik už tarnybą valstybėje, tai įstatymų numatyta, privaloma mokėti už nustatytas klases, bet jokių premijų negali būti mokama", - konstatavo V. Baltraitienė.

Premijų mokėjimo klausimas ir kokių sankcijų ketinama imtis bus svarstoma Seimo valdyboje.

Žiniasklaidos teigimu, apie pusė jubiliejus šiemet šventusių kanceliarijos darbuotojų buvo pasveikinti pusės atlyginimo dydžio ar didesnėmis išmokomis. Bendra tokių premijų suma gali siekti keliasdešimt tūkstančių litų. Laimingieji buvo atrinkti pagal kanceliarijos padalinių vadovų teikimus laikinajam Seimo kancleriui. Premijos galėjo būti skirtos 20 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų