REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už promiles darbe - griežtas papeikimas (papildyta)

Tarnybinę etiką pamynęs valdininkas dėl savo kėdės gali būti ramus.

Už tai, kad neblaivus pasirodė darbo vietoje, Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje 62 metų socialdemokratas Vaclovas Volkovas gavo griežtą papeikimą. Speciali premjero Andriaus Kubiliaus sudaryta darbo grupė, kuriai buvo pavesta išsiaiškinti, ar minėtas asmuo padarė tarnybinį nusižengimą, siūlė švelnesnę nuobaudą - papeikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Griežtesnę bausmę - atleidimą iš tarnybos pagal Valstybės tarnybos įstatymą - šiuo atveju buvo galima skirti tik tuo atveju, jei būtų buvę nustatyta, jog neblaivus darbo vietoje sulaikytas V. Volkovas vartojo alkoholį darbo metu, aiškinama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA

"Pastaba, papeikimas, griežtas papeikimas - tokia nuobaudų pasirinkimo paletė. Vadovausimės darbo grupės siūlymais, tačiau nuspręs Vyriausybė", - vakar "Lietuvos žinioms" sakė ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis. Paklaustas, ar neketinama V.Volkovą atleisti iš pareigų, kancleris teigė kol kas nematąs tam pagrindo. "Visa tai, kas įvyko, buvo ne darbo metu. Bet, aišku, yra tam tikrų kabliukų, už kurių darbo grupė užsikabino", - teigė D.Matulionis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak darbo grupės vadovo ministro pirmininko kanclerio pavaduotojo Olego Romančiko, V.Volkovo poelgis buvo kvalifikuotas kaip nusižengimas tarnybinei etikai. "Faktą jis pripažino. Ir kaip nepripažins, jei viskas užfiksuota policijos protokoluose", - sakė O.Romančikas. Jis mano, kad vien jau istorijos paviešinimas V.Volkovui buvo didelė bausmė.

Pats V.Volkovas vakar buvo nekalbus. Valdininkas LŽ teigė negavęs kvietimo atvykti į šiandieninį Vyriausybės posėdį ir nežinąs, kokia bausmė jo laukia.

LŽ jau rašė, kad per Šiaulių miesto 773-iąjį gimtadienį, rugsėjo 11-osios vakarą, V.Volkovas buvo aptiktas neblaivus darbo vietoje. Tame pačiame pastate įsikūręs Karo prievolės tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos Panevėžio karo prievolės centro teritorinis Šiaulių skyrius, kuris saugomas Karo policijos. Šios tarnybos pareigūnai nesiėmė nieko aiškintis, nes valdininkas - civilis, todėl buvo iškviesta policija. Teigiama, kad atvykus policininkams V.Volkovas slapstėsi. Kiek vėliau buvo patikrintas jo blaivumas, alkoholio matuoklis rodė lengvą - 1,08 promilės - girtumo laipsnį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusio Šiaulių mero V.Volkovo pavardė neigiamame kontekste minima ne pirmą kartą. Į žiniasklaidos akiratį jis buvo patekęs ir pernai, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino valdininką pamynus tarnybinę etiką. Nepalankias V.Volkovui išvadas komisija priėmė dusyk - kai šis negrąžino sklypo, kuriame pamatus turėjo jo sūnaus įmonė, ir kai ne tarnybos metu naudojosi valdišku automobiliu. V.Volkovas bylinėjosi su VTEK ir bylą laimėjo, nes komisija išvadas priėmė jau po to, kai valdininkas išėjo iš darbo. Nors etikos sargai kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą, tuometis premjeras Gediminas Kirkilas partijos bičiulį paskyrė Vyriausybės atstovu Šiaulių apskrityje dirbti antrą kadenciją. Kiek vėliau G.Kirkilas teisinosi manęs, kad teismo sprendimas yra galutinis.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų