REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas kategoriškai smerkia nuolat skleidžiamus prasimanymus, esą LSDP pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas neteisėtai įgijo magistro diplomą. Prezidiumo nuomone, tai dar viena politinė dešiniųjų jėgų provokacija, kuria siekiama atitraukti dėmesį nuo daromų klaidų šalies valdyme.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip primena socialdemokratai, klausimas dėl G. Kirkilo išsilavinimo buvo nagrinėtas Seime dar 2006 metais naujųjų dabartinių valdančiųjų draugų - Darbo partijos - iniciatyva. Dar tada oponentų nusivylimui buvo gauti Studijų kokybės vertinimo centro ir Tarptautinės verslo mokyklos paaiškinimai dėl G. Kirkilo išsilavinimo teisėtumo. 2002 metais G. Kirkilas, įvertinus jo neformaliuoju būdu įgytas kompetencijas (studijas Vilniaus pedagoginiame universitete ir Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje) po papildomo žinių patikrinimo buvo priimtas į magistrantūros studijas. Jas baigus ir apgynus baigiamąjį darbą 2004 metais G. Kirkilui buvo suteiktas magistro kvalifikacinis laipsnis. "Oponentų kalbos tada užgeso", - pastebi socialdemokratų vadovybė.

REKLAMA

Šios studijos vyko gerokai prieš tai, kai G. Kirkilas tapo Ministru Pirmininku. "Todėl bet kokios sąsajos su jo užimamomis pareigomis yra atmestinos. Akivaizdu, kad valdantieji dabar vėl nori eskaluoti šią temą, siekdami nukreipti žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį nuo žymiai svarbesnių problemų ir savo nemokšiško valdymo klaidų", - sako LSDP prezidiumas.

Spalio 20 d. atsakydamas į Seimo narių klausimus švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, kad yra gavęs Studijų kokybės vertinimo centro atsakymą dėl G. Kirkilo studijų, kurį vertinant galima įžvelgti pažeidimų. "Žiūrint sausai į teisinę reglamentaciją, pažeidimų būta", - Seime yra sakęs ministras.

G. Steponavičius taip pat sakė pateikęs paklausimą Vilniaus universiteto Tarptautinei verslo mokyklai, kuri yra išdavusi diplomą G. Kirkilui. Sulaukęs atsakymų ministras žadėjo imtis tolesnių veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų