REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbtas kitų metų „Formulės–2“ tvarkaraštis

Paryžiuje FIA pasaulinės autosporto tarybos sesija paskelbė 2010 m. „Formulės 2“ lenktynių kalendorių. Kitų metų F2 čempionate, kuriame šiemet sėkmingai debiutavo Kazimieras Vasiliauskas, padaugės lenktynių ir bus viena išvyka už Europos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitais metais F2 lenktynių padaugės nuo 16 iki 18. Šį sezoną penki lenktynių savaitgaliai buvo rengiami kartu su „kėbulinių" automobilių pasaulio čempionatu WTCC, o kitais metais tokių savaitgalių bus jau septyni. Tiesa, dar gali sutapti F2 ir WTCC savaitgalis gegužės 30 d., mat WTCC organizatoriai dar nėra numatę trasos etapui Italijoje.

REKLAMA

Sezonas prasidės balandžio vidury Silverstoune, tačiau šis etapas, kaip ir liepos mėnesio lenktynės Brands Hatče, dar turi būti patvirtintos vietinės autosporto valdžios.

Didžiausia naujiena - tai etapas Maroke, Marakešo miesto gatvėse. Ši trasa pirmą kartą lenktynes priėmė tik šiemet, tačiau WTCC lenktynių dalyviai skundėsi, jog esant nedideliam kiekiui kitų serijų lenktynių, asfalto danga per daug ilgai buvo nešvari ir tai kėlė papildomų rūpesčių. Tad F2 formulės turėtų išspręsti šią problemą.

REKLAMA
REKLAMA

Kitų metų F2 čempionatas finišuos rugsėjo viduryje, o ne lapkričio 1 d., kaip šiemet. Tokia ankstyva sezono pabaiga buvo sumanyta tam, kad jauni lenktynininkai dar turėtų galimybę išbandyti savo jėgas kitų serijų lenktynėse, kurių gausu rudenį.      

2010 m. „Formulės 2" kalendorius

Balandžio 18 d. Silverstounas (D. Britanija)*

Gegužės 2 d. Marakešas (Marokas)

Gegužės 30 d. Monza (Italija)*

Birželio 20 d. Zolderis (Belgija)

Liepos 4 d. Algarve (Portugalija)

Liepos 18 d. Brands Hatčas (D. Britanija)

Rugpjūčio 1 d. Brno (Čekija)

Rugsėjo 5 d. Ošerslebenas (Vokietija)

Rugsėjo 19 d. Valensija (Ispanija)

*-šie etapai vyks atskirai nuo WTCC

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų