REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos diplomatijos vadovas Vygaudas Ušackas sako kartu su kitais Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrais besiviliantis, kad Čekija iki ketvirtadienį prasidėsiančio ES viršūnių susitikimo priims sprendimą dėl Lisabonos sutarties.

REKLAMA
REKLAMA

Čekija liko vienintele šalimi, kol kas neratifikavusia Lisabonos sutarties, kuri buvo parengta siekiant palengvinti sprendimų priėmimą ES. Kad Lisabonos sutartis galėtų įsigalioti, ją turi ratifikuoti visos 27 ES valstybės.

REKLAMA

"Aš tikiuosi, kad ketvirtadienį bus aišku dėl Čekijos, kad jų keliamas ribotumas bus panaikintas, ir valstybės vadovai galės priimti sprendimus", - sakė V. Ušackas Eltai pirmadienį.

Griežtas Lisabonos sutarties priešininkas Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas reikalavo padaryti išimtis dėl ES pagrindinių teisių chartijos, numatančios ES piliečių teises. Čekijos prezidentas nerimavo, kad pagal šią chartiją iš buvusios Čekoslovakijos po Antrojo pasaulinio karo išvaryti vokiečiai galės pareikalauti teisių į nuosavybę Čekijoje.

Praėjusią savaitę spaudoje skelbta, jog V. Klausas yra patenkintas, kad ES pateiktas pasiūlymas atitinka jo reikalavimus dėl išimčių jo šaliai Lisabonos sutartyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų