REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puolėjas Deivydas Gailius „Šiaulių“ komandoje yra  naujokas, tačiau nuo pat sezono pradžios demonstruoja pakankamai solidų žaidimą ir svariai prisideda prie šiauliečių pergalių.

REKLAMA
REKLAMA

Per kiekvienas „Kalnapilio –LKL“ rungtynes 200 cm ūgio žaidėjas įmeta po 11.4 taško. Kol kas sėkmingiausios šio sezono LKL mačas D.Gailiui buvo Klaipėdoje prieš savo  gimtąją komandą. Į „Neptūno“ krepšį jis įmetė net 22 taškus, o „Šiauliai“ tąkart šventė triuškinančią pergalę.

REKLAMA

D. Gailius, atsakydamas į lkl.lt svetainės lankytojų klausimus, sakė, jog pirmiausia visuomet stangiasi dėl komandos, o tik po to žiūri savęs.

– Ar tikėjotės  tokios sėkmingos sezono pradžios tiek sau, tiek komandai?

– Žinoma, tikėjomės, nes kam tuomet žaisti krepšinį, jei nesitiki. Jei kalbant apie save, aš visuomet pirmiausia galvoju apie komandą, o tik po to apie asmeninius rezultatus ir pasiekimus. Be komandinių pasiekimų, asmeniai rodikliai nebūtų tokie svarbūs.

REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl pasirinkote ,,Šiaulių'' ekipą?

– Iš tikrųjų buvo daug priežasčių. Tai stipri komanda, didelis privalumas yra tai, jog ekipa žaidžia Europos taurės turnyre. Taip pat komandą treniruoja labai geras treneris, o aš gaunu daug žaidybinio laiko, nesėdžiu ant atsarginių suolo.

Taip pat girdėjau labai gerus atsiliepimus apie „Šiaulių“ klubą, čia gera atmosfera. Tikrai nesigailiu dėl šio pasirinkimo ir džiaugiuosi, kad esu „Šiaulių“ komandos narys.

– Kuri arena, jūsų manymu, triukšmingiausia Lietuvoje?

– Mūsų namų arena yra pakankamai triukšminga, bet kaip pačią triukšmingiausią įvardinčiau Kauno sporto halę. Ten visi taip rėkia, kad net baisu (juokiasi). Aišku, gerąja prasme baisu.



– Deivydai, koks yra jums mėgstamiausias ir nemėgstamiausias dalykas krepšinyje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Mėgstamiausi dalykai yra puolimas: mėtimai, dėjimai ir žinoma, laimėjimai. O krepšinyje nemėgti galima tik pralaimėjimų, nors kartais ir jie būna naudingi.

– Esate vienas iš geriausių visų laikų snaiperių Lietuvoje. Vaikystėje tikriausiai turėjote savo krepšinio idealą. Koks tai krepšininkas?

– Žavėjausi Arvydu Macijausku. Dabar patinka Ramūno Šiškausko žaidimas. Šiaip daug yra gerų krepšininkų, tačiau išskirčiau būtent šiuos du.  

– Deivydai, ranką turite auksinę, bet žaidžiate labai nestabiliai. Kas lemia tokį banguotą žaidimą?


– Na, krepšinis yra sportas ir visko pasitaiko. Juolab, kad per kiekvienas rungtynes užduotys būna skirtingos. Būna, kad reikia daugiau taškų įmesti, būna, kad reikia atlikti daugiau rezultatyvių perdavimų ir panašiai. Žinoma, būna, kad ir ne viskas išeina, ne viskas taip gerai pasiseka.

REKLAMA

– Ar seniai esate vedęs?

– Ne (šypsteli). Vestuvės buvo šią vasarą.

– Kada paskutinį kartą buvote pasimatyme? :)

– Jei kalbėtume apie tai, kada pirmą kartą buvome su žmona pasimatyme iki vestuvių – tai  įvyko prieš ketverius metus. O dabar tai su ja dažnai vaikštome į pasimatymus.

 – Ar tiesa, kad paauglystėje treneris Algimantas Sercofas jums buvo nutampęs ausis už netinkamą elgesį?

 – Nieko panašaus (juokiasi). Treneris gal labiau pabardavo, mūsų būdavo apie 20 vaikų, tai  reikėdavo suvaldyti, kad bėgtume ten kur reikia. Treneriai juk pabara net krepšininkus profesionalus. Na, gal yra kada ir patempęs. Bet to tiksliai nepamenu.

REKLAMA

 – Kur labiau norėtume žaisti: „Lietuvos ryte“ ar Kauno „Žalgiryje“?

– Abi komandos yra labai geros, nesinori kažkurios vienos išskirti. Po to gali pikti arba viena, arba kita (juokiasi).

 – Ar mėgstate „Kalnapilio“ alų?:)

– Klaipėdiečiai dažniau geria „Švyturio“ alų (šypsosi). Bet mėgstu ir „Kalnapilio“.

– Prieš kurį LKL  žaidėją jums yra sunkiausia žaisti (pulti ir gintis)?

 – Jei kalbant apie šį sezoną, o jame kol kas žaidėme mažai LKL rungtynių, tai gintis sunkiausia prieš žalgiriečius Dainių Šalengą ir Marcusą Browną, jie gudrūs žaidėjai, naudoja  apgailingus judesius, todėl juos sunkiau nuspėti. Pulti buvo sunku prieš visą „Žalgirio“ komandą.  Jei prisiminus iš ankstesnių sezonų, tai sunku žaisti būdavo prieš Joną Mačiulį, Artūrą Jomantą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 – Ar mėgstate dėl ko nors susilažinti su komandos draugais, šiaip draugais ar sirgaliais? Ar lažintumeisi su krepšinio fanu (tokiu kaip aš), kad jis įmes daugiau baudos metimų iš 10 bandymų nei jūs? (klausimas– nugalėtojas)

– Na, su tokiu fanu kaip tu, tai galėčiau lažintis (juokiasi). Šiaip dažniausiai lažinamės po treniruočių su komandos draugais, metame nuo vidurio linijos ar tritaškius metimus iš šokoladukų. Kiek esu laimėjęs? Na, kol kas daugiau tų šokoladukų esu pralošęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų