REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, spalio 25 – osios vakarą, dainuojamosios poezijos mėgėjai rinkosi Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur didžiuoju koncertu baigėsi Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis ,,TAI-AŠ“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio koncerto metu buvo įteiktas ir bene svarbiausias Lietuvoje dainuojamosios poezijos atlikėjams skirtas prizas –AGATA Vytauto Kernagio vardo gitara.

REKLAMA

Lietuvos gretutinių  teisių asociacijos (AGATA) įsteigtas prizas šiemet atiteko žinomam Lietuvos bardui Andriui Kulikauskui. Šviesaus atminimo Vytauto Kernagio vardu pažymėtą gitarą įteikė AGATA Tarybos pirmininkas ir aktorius Rimantas Bagdzevičius. Įteikdamas gitarą, Rimantas Bagdzevičius pabrėžė, kad šis prizas neturėtų virsti konkursu. Ši gitara tiesiog turėtų priminti Vytautą Kernagį ir jo, kaip vieno iš lietuviškos dainuojamosios poezijos pradininkų, kūrybą. Paėmęs į rankas Vytauto Kernagio vardo gitarą, Andrius Kulikauskas juokavo, jog prizas įpareigos daugiau dėmesio skirti gitarai, ir naujuoju instrumentu atliko Vytauto Kernagio dainą ,,Milžinai“.

REKLAMA
REKLAMA

Renkant gitaros nusipelniusį bardą buvo vertinamas ne tik bardų profesionalumas bei jų kūrybos įtaka šalies dainuojamajai poezijai, bet ir nuveikti darbai tęsiant Vytauto Kernagio puoselėtą ir skleistą lietuviškos dainuojamosios poezijos tradiciją bei populiarinant Vytauto Kernagio kūrybinį palikimą. Ilgametis Vytauto Kernagio bendražygis Andrius Kulikauskas yra vienas ryškiausių Lietuvos bardų, gerai žinomas atlikėjas, kompozitorius ir aranžuotojas. Visą gyvenimą paskyręs muzikai, Andrius Kulikauskas buvo žinomo ansamblio „Vilniaus aidai" vadovas ir atlikėjas, o vėliau, kartu su šviesaus atminimo Vytautu Kernagiu, dirbo „Dainos Teatre". Pastaruoju metu Andrius Kulikauskas daug prisidėjo prie paskutiniojo maestro albumo „Neatrastas. Vytautas Kernagis“ išleidimo. Šio bardo pastangomis naujame albume galime išgirsti puikiai aranžuotus niekam dar negirdėtus Vytauto Kernagio dainų įrašus, dar 1991 m. sukurtus spektakliui „Geras žmogus iš Sezuano“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Festivalio ,,TAI-AŠ“ pabaigos koncerte dalyvavo ir kiti nusipelnę Lietuvos bardai: Saulius BareikisAidas Giniotis, Gediminas Storpirštis, Povilas Girdenis, Giedrius Arbačiauskas, Justas Tertelis, praėjusių metų gitaros laimėtojas Domantas Razauskas bei svečiai iš užsienio. Šiemet septintąjį kartą įvykęs festivalis jau tapo tradicija. Nors idėja įsteigti Vytauto Kernagio prizą AGATA atstovams gimė tik pernai, prizas jau dabar laikomas vienu svarbiausių lietuviškos dainuojamosios poezijos apdovanojimų, žyminčiu Vytauto Kernagio kūrybos tęstinumą ir skatinančiu kitus Lietuvos bardus.  

Lietuvos gretutinių  teisių asociacija (AGATA) – tai nepelno organizacija, vienijanti atlikėjus bei fonogramų gamintojus ir įgyvendinanti jų intelektinės nuosavybės teises. Nuo 2006 metų AGATA vykdo ir visuomenės švietimo programą. Vykdant šią programą, įsteigtas ir šviesaus atminimo Vytauto Kernagio prizas. Maestro Vytautas Kernagis buvo ilgametis AGATA Tarybos narys ir aktyviai prisidėjo prie AGATA visuomenės švietimo programos įgyvendinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų