REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau antrą kartą Vytauto Didžiojo universitetas lapkričio 5 – 7 dienomis Kaune savo studentus ir visus neabejingus džiazo muzikos garsams sujungs festivalyje „VDU džiazo jungtys“. Festivalio programoje bus galima susipažinti ne tik su 7-iomis jaunų džiazo atlikėjų grupėmis iš Lietuvos, bet ir išgirsti kviestinius svečius iš Lenkijos „Light coorporation“.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalį pradės klasikinio džiazo ir eksperimentinių stilių samplaika

Festivalį atidarys specialiai jam susibūrusi Ąžuolo Paulausko grupė, kuri parengė įvairiaspalvę programą, muzikiniu požiūriu išsidėstančią tarp hip hop, funk, groove žanrų. Ąžuolas Paulauskas džiazo scenoje savo „karjerą“ pradėjo nuo 4 metų, kai pirmą kartą užkopė į sceną, penkerių jis buvo įtrauktas į „Lietuvos rekordų knygą“ kaip jauniausias būgnininkas profesionalas, o būdamas šešerių jau grojo Kauno Bigbende. Baigęs studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Ąžuolas daug koncertavo užsienyje, eksperimentuodamas bendradarbiavo su įvairiais muzikantais. Šis muzikantas išsiskiria savitu braižu ir savo muzikoje šalia klasikinio džiazo derina fusion, etno, jazz-rock ir kt. stilius.

REKLAMA

Kaip žada organizatoriai, finalinis pirmosios dienos akordas suskambės po XVI a. skliautais, restorano „Sadutė“ vyno rūsyje. Energingą emocinį užtaisą parengė „Kauno džiazo trio“, kurį sudaro perkusininkas Arvydas Joffė, pianistas Gražvydas Januškevičius ir saksofonistas Tomas Botyrius.

1 diena – 3 koncertai

Antrąją festivalio dieną, penktadienį, klausytojų laukia net trys koncertai. VDU galerijoje „101“ saksofonistas Seržas Vychrovas su grupe ir fotomenininku Gintaru Česoniu pristatys bendrą projektą „Didinga Šiaurė“. Skambant džiazo muzikai ekrane atsivers įspūdingi, stichiški  Norvegijos gamtos vaizdai. Kiek vėliau VDU „Didžiojoje auloje“ – universiteto  absolventams skirta programa, kurioje pianisto Motiejaus Bazaro, Arno Mikalkėno ir italų smuikininko Kristiano Fratimos muzikinė premjera „The KlustMasters“. O vėlų vakarą „Jazz palėpėje“ iki paryčių vyks „Jam session“ su atsinaujinusiu džiazo projektu „?“ ir kitais festivalyje dalyvaujančiais muzikantais.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio uždarymas su multiinstumentalistų pasirodymu ir kviestiniais svečiais iš Lenkijos

Trečiąją festivalio dieną, klausytojų laukia etno ir folk džiazo eksperimentai su multiinstrumentalistu Sauliumi Petrikiu ir „World duo“. Grupę sudaro trys vaikinai, grojantys electro-world, jazz muzikos stilių ir improvizuojantys daugybe muzikos instrumentų.

Festivalio kulminacija – „džiazo metamorfozių“ koncertas,  kuriame šeštadienio naktį „Jazz palėpėje“ siaus grupė iš Poznanės (Lenkija) – „Light  coorporation“. Kvintetas derina 70-ųjų progresyviąją muziką su eksperimentiniu ir avangardiniu džiazu. „Light coorporation“ dažnai savo pasirodymuose, siekdami sukurti specifinę atmosferą, derina muziką su vaizdo projekcijomis, kuriose – dokumentiniai fragmentai vaizduojantys žmones iš viso pasaulio, komunistinį rėžimą, karo kronikas. „Light cooporation“ prisipažįsta, jog jų kūrybą įkvėpė tokie atlikėjai ir grupės kaip „Soft Macine“, „Nucleus“, „Present“, „The Keith Tippett Group“, „Univers Zero“, „Henry Cow“, Fred Frith, John Zorn, Robert Wyatt, Chris Cutler, „Art Zoyd“, „Gong“, „Robert Fripp“, „King Crimson“, „Weather Report“, „Laboratorium“, „SBB“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LIGHT COORPORATION -  Sonatina X Op.74


LIGHT COORPORATION - Warm Red (Test of Personality)


LIGHT COORPORATION - Evening Sound Session


FESTIVALIO „VDU JAZZ JUNGTYS 09“ PROGRAMA

LAPKRIČIO 5 D., KETVIRTADIENIS

18 val.  VDU klubų salė (S. Daukanto g. 27)

ATIDARYMO KONCERTAS

Ąžuolas Paulauskas group (PREMJERA)

21.30 val. Restoranas „Sadutė“ (Rotušės a. 4)

VYNO DŽIAZAS, DŽIAZO VYNAS

Kauno džiazo trio

LAPKRIČIO 6 D., PENKTADIENIS

18 val. Galerija „101“ (Laisvės alėja 53)

Seržo Vychrovo projektas, G. Česonio fotoinstaliacijos

„Didinga Šiaurė“ (PREMJERA)

21 val.  VDU „Didžioji aula“

KONCERTAS SKIRTAS ABSOLVENTO DIENAI

„The KlustMasters“ (PREMJERA)

23 val. „Jazz palėpė“ (Kęstučio g. 6)

JAM SESSION

Džiazo kvintetas „?“

LAPKRIČIO 7 D., ŠEŠTADIENIS

19 val. Galerija „101“ (Laisvės alėja 53)

Saulius Petreikis ir „World duo“

22 val. „Jazz palėpė“ (Kęstučio g. 6)

DŽIAZO METAMORFOZĖS

LIGHT COORPORATION (Lenkija)


Sonata Dirsytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų