REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaisrininkai yra supratingesni už medikus. Taip pasienyje, Biržų rajone esančiame Germaniškyje, po kilusio gaisro kalbėjo kaimo gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Germaniškiečiai dar nepamiršo kraupios avarijos, įvykusios daugiau nei prieš mėnesį. Nelaimė užklupo Latvijoje, netoli pasienio, ir joje žuvo bei buvo sužeisti Germaniškio kaimo vyrai.  Tąsyk Biržų greitosios pagalbos darbuotojai ekipažo į nelaimės vietą nenusiuntė ir pasiūlė merdėjusiems lietuviams skambinti Latvijos tarnyboms.

REKLAMA

Praėjusio trečiadienio naktį Germaniškyje kilusios ugnies gesinti atvyko latvių ugniagesiai net nekviesti. Nors jų pagalbos biržiečiai gaisrininkai neprašė, tačiau į nelaimės vietą atvyko Bauskės rajono Skaistkalnės ugniagesių komandos vyrai.

Gaisrą gesino ir trys biržiečių ugniagesių komandos - Biržų, Germaniškio ir Nemunėlio Radviliškio.  Apie kilusį gaisrą Biržų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešimą gavo trečiadienio naktį, 01.55 val.  Atvykus pirmiesiems ugniagesiams privačių namų valdoje atvira liepsna degė Andriui C. priklausantis ūkinis pastatas.  Dalis šio pastato yra mūrinė, daržinė medinė, o stogas - šiferio.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisro metu sudegė medinė daržinė, jos stogas bei daržinėje buvę du kubiniai metrai lentų. Vandeniu sulietos mūrinėje pastato dalyje buvusios penkios tonos grūdų - miežių ir avižų. Lyg tyčia, tą naktį namuose nieko nebuvo. Sodybos savininkas gydomas Kauno klinikose, o jo gyvenimo draugė buvo išvykusi jo aplankyti.

Pasak Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Nerijaus Gudo, gali būti, jog gaisro priežastis - gedimas elektros instaliacijoje. Tačiau kiek kitaip kalba Germaniškio apylinkių gyventojai. Naktį netikėtai užsiliepsnojęs ūkinis pastatas kelia vis didesnį įsitikinimą apie šiuose kraštuose įsisiautėjusį padegėją.

Nemunėlio Radviliškio seniūnijos seniūnas Giedrius Kubilius sakė vis labiau tikįs, kad tai tyčinis padegimas. Juolab kad pastaruoju metu šiose apylinkėse liepsnoja daugiausia negyvenami arba mažai naudojami pastatai. Šiais metais seniūnijoje kilo jau šeši gaisrai. Pavasarį Ločerių kaime degė negyvenama sodyba, vasarą - daržinė Kočėnų kaime, dvi negyvenamos sodybos Velykionių kaime ir daržinė Germaniškyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų