REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva vertina ryšius su Azerbaidžanu kaip labai svarbiu partneriu, penktadienį priėmęs Azerbaidžano nacionalinio saugumo ministrą Eldarą Machmudovą sakė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pastebėjo įspūdingas šios šalies ekonominio plėtros perspektyvas, svarbią padėtį regione ir bendradarbiavimą su įvairiomis Europos ir Vakarų organizacijomis.

REKLAMA

Susitikimo metu, be kitų, buvo aptartas užsitęsusių taikos derybų dėl Kalnų Karabacho klausimas. Ministras E. Machmudovas pakartojo Azerbaidžano poziciją, kad šis ilgametis nesureguliuotas konfliktas gali būti išspręstas tik taikiai.

Premjero A. Kubiliaus nuomone, taikus ir teisingas Kalnų Karabacho problemos sprendimas ne tik normalizuotų Azerbaidžano ir Armėnijos santykius, bet ir stabilizuotų padėtį visame Pietų Kaukaze, atvertų galimybes spartesnei ekonominei ir politinei regiono šalių pažangai. Ministras Pirmininkas, pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, taip pat paragino Azerbaidžaną daugiau dėmesio skirti Europos Sąjungos Rytų partnerystės programai, kuria siekiama įtvirtinti laisvo žmonių judėjimo, laisvos prekybos principus visame Europos Sąjungos rytų kaimynų regione nuo Baltarusijos, Ukrainos, Pietų Kaukazo iki Vidurinės Azijos valstybių. Šio regiono stabilumas, Premjero A. Kubiliaus teigimu, svarbus viso pasaulio geopolitiniam stabilumui.

Europietiškomis vertybėmis pagrįsto bendradarbiavimo erdvės plėtra bus vienas Lietuvos pirmininkavimo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai 2011 m. prioritetų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų