REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybių asociacijos vadovai patikino Ministrą Pirmininką, kad asociacijos valdyba pritaria sunkmečio valstybės ir savivaldybių biudžeto įstatymo projektui, tačiau prašo atsižvelgti į kai kurias švietimo, nedarbo, socialines, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo srities problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vyriausybėje vykusiame susitikime Premjeras pažadėjo apsvarstyti savivaldybėms aktualius klausimus ir dar kartą susitikti su savivaldybių asociacijos vadovybe.

REKLAMA

Vyriausybė ir savivaldybių asociacija sutaria dėl vietos savivaldos modelio ir pritaria, kad tiesiogiai išrinktas meras turėtų savivaldybės atstovaujamosios institucijos vadovo įgaliojimus. Tiesiogiai išrinkto mero teikimu savivaldybės taryba - aukščiausioji atstovaujamoji savivaldos institucija - skirtų savivaldybės vykdomosios institucijos vadovą - savivaldybės administracijos direktorių.

Tiesioginiai mero rinkimai numatyti 15-osios Vyriausybės programoje. Tikimasi, kad dar šiemet Seimas antrą kartą balsuos už Konstitucijos pataisas, įteisinančias tiesioginius mero rinkimus. Jei pataisoms bus pritarta, tiesioginiai savivaldybių mero rinkimai galėtų vykti jau 2011 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybių asociacija palaikė Vyriausybės poziciją, kad būtinos sisteminės reformos socialinės apsaugos srityje. Savo ruožtu Ministras Pirmininkas paragino savivaldybių asociacijos vadovus, kad jų specialistai aktyviau dalyvautų diskusijose dėl sisteminių reformų socialinės apsaugos srityje ir teiktų savo siūlymus.

Su Premjeru susitiko savivaldybių asociacijos prezidentas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, viceprezidentai - Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Pagėgių savivaldybės meras Virginijus Komskis, Vilniaus m. tarybos narys Algimantas Vakarinas bei savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė. Susitikime dalyvavo vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų