REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę vieno Tauragės daugiabučio gyventojai ėmė skambinti pavojaus varpais – penktajame aukšte iš radiatoriaus pasipylęs vanduo pradėjo tekėti į žemiau esančius butus. Netrukus paaiškėjo, kad avariją patyrusio buto savininkų surasti nepavyks, nes pastarieji šiuo metu yra užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji skambučio apie avariją sulaukė Gražina Fomichienė, Tauragės daugiabučių namų bendrijos „Žiedas“ pirmininkė. Namas J.Tumo-Vaižganto gatvėje priklauso šiai bendrijai, todėl jo butuose įvykusių avarijų likvidavimu rūpinasi bendrijos specialistai.

REKLAMA

Bendrijos pirmininkei nuvažiavus į namą, kuriame įvyko avarija, ketvirtojo aukšto gyventojai jau buvo susistatę kibirus, į kuriuos nuo lubų lašėjo vanduo. Vanduo tekėjo iš penktajame aukšte esančio buto, kurio savininkai šiuo metu yra išvykę.

Bendrijos pirmininkė „Tauragės kurjeriui“ pasidžiaugė, kad šio namo gyventojams pasisekė – išvažiuodami į užsienį tauragiškiai buvo palikę raktą kaimynams. Todėl patekti į butą, kuriame iš radiatorių pasipylė vanduo, nebuvo sunku.

REKLAMA
REKLAMA

Vanduo iš radiatoriaus pasipylė sugedus senam oro išleidimo čiaupui. Kaip sakė bendrijos pirmininkė, tą vakarą jau nebedirbo parduotuvės, kur būtų galima nupirkti detalių, todėl šiluma nakčiai buvo atjungta visam namui, kuriame yra 50 butų. Pasak pirmininkės, kitos dienos rytą detalė buvo pakeista ir šildymas namui vėl įjungtas.

Pirmoji avarija emigrantų bute

„Žiedo“ bendrija Tauragėje administruoja 31 daugiabutį namą, iš viso – apie 1300 butų. Pasak bendrijos pirmininkės, šiemet tai pirmoji avarija, kai vanduo pasipila bute, kurio savininkai yra užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Fomichienės teigimu, bendrija stengiasi apsidrausti nuo tokių atvejų – išvažiuojantieji ilgesniam laikui yra skatinami palikti butų raktus kaimynams ar giminaičiams, o apie tai pranešti bendrijai. Pasak bendrijos pirmininkės, buto, kuriame kilo avarija, savininkai neišvengs papildomų išlaidų. Bendrija pateiks sąskaitą už pakeistą detalę, o su aplieto buto savininkais teks susitarti dėl remonto.



Ieško tuščių butų savininkų

Edita Vaitkutė-Zinkė, UAB „Tauragės butų ūkis“ direktorė, „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad prasidėjus šildymo sezonui be priežiūros palikti butai jau sukėlė rūpesčių.

REKLAMA

– Blogiausia, kai yra paliekami viršutinių aukštų butai. Viršutiniuose butuose pradėjus šildymą iš radiatorių reikia išleisti orą, o kaip į butą patekti, jeigu jame niekas negyvena? – klausė įmonės vadovė. Anot jos, gyventojų sutartyse yra punktas, kuriame numatyta, kad buto savininkas privalo leisti namą administruojančios įmonės darbuotojams sudaryti galimybę patekti į butą. Tačiau, anot direktorės, ne visi skaito sutartis ir ne visiems tai svarbu. Todėl su problemomis susiduriama prasidėjus kiekvienam šildymo sezonui. Tačiau, direktorės teigimu, per kelias pirmąsias šildymo sezono dienas pavyksta surasti visų butų savininkus ir sutvarkyti šildymo sistemas. Šiuo metu Tauragėje yra likęs tik vienas butas, į kurį įmonės darbuotojams dar nepavyko įeiti ir iš šildymo sistemos išleisti oro. Tačiau jau pavyko išsiaiškinti, kas turi raktus nuo tuščio buto.

E.Vaitkutė-Zinkė sakė neįsivaizduojanti, ką reikėtų daryti, jei paliktame bute kiltų avarija ir niekas neturėtų raktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų