REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 29 d. kino teatre „Pasaka“ „Kino pavasaris“ vėl kviečia į tradicines Lotynų Amerikos kultūros dienas, kai galėsite pasinerti į šių kraštų kino tikrovę, išgirsti temperamentingos muzikos ritmus, paskanauti vietinės virtuvės patiekalų, pasiklausyti poezijos ir pagurkšnoti vyno ar tekilos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmąjį Lotynų Amerikos skonį pajusite spalio 29 d. atidarymo renginyje, kur jus virš žemiškų rūpesčių pakels lėktuvų palydovių gyvenimo tikrovė Argentinos romantiškoje komedijoje „Kiekviena stiuardesė keliauja į dangų“ (rež. Daniel Burman). Kiti Lotynų Amerikos kino savaitės filmai – taip pat ne visada mums gerai pažįstamos, pietietiško kolorito kupinos bei kitokiu ritmu pasakojamos istorijos iš Meksikos, Brazilijos ar šių šalių gyventojų nuotykiai svečiose šalyse. Tai ir Meksikos komiška fantastinė drama „Diena be meksikiečio“ (rež. Sergio Arau), Brazilijos-Portugalijos romantinė komedija „Ir visa tai yra fado“ (rež. Luis Galvčo Teles), ir „Meksikietiška drama“ (rež. Gerardo naranjo) bei Brazilijos drama „Sapnai apie žuvis“ (rež. Kirill Mikhanovsky).

REKLAMA

Atsigaivinę kino gurkšniu nepraleiskite progos paragauti Pietų Amerikos vyno ar kitų gėrimų ir pasiklausyti ispanakalbio poeto, gyvenusio tuose kraštuose Federico Garcios Lorcos eilių, skaitomų muzikanto Jurgio Didžiulio ir aktoriaus Aisčio Mickevičiaus. Tam labai tiks lapkričio 2-oji ir Pietų Amerikos dvasia alsuojančios naujos vyninės „Lola“ aplinka.

Gardus vynas ar skaidri tekila greičiausiai užkurs jus šokiui – tada skubėti reikia į gyvos muzikos klubą „Tamsta“ ir salsos ritmu šėlti kartu „Baltic Salsa Orchestra“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsikvėpti ir pasižvalgyti po Pietų Amerikos šalis, jos gamtos vaizdus bei žmonių kasdienio gyvenimo ir aplinkos fragmentais kviečia jungtinė ES projekto „Veiklus jaunimas“ paroda „Pietų Amerikos kasdienybės atspindžiai“, veikianti Vilniaus miesto savivaldybėje.

Išalkusiems ir ištroškusiems aštrių pojūčių – programa meksikiečių restorane „Trys meksikiečiai“. Šeimininkai pasotins ne tik žemiškojo maisto išalkusius. Skanaujant meksikietiškus patiekalus – Arturo Sato Gonzalez (Meksika) istorijos apie žymius Meksikos žmones, pažintis su actekų kalendoriumi kartu su Germanu Degollado Brito (Meksika), Argentinos kultūros žemėlapis atveriamas Carlos Brieba (Argentina).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamiršti įspūdžių iš kelionės po Lotynų Ameriką, kurią įveikėte neišvykdami iš Vilniaus, neleis Šv. Kotrynos bažnyčioje lapkričio 5 d. suskambėsiantys Brazilijos ritmai Bossa Nova su „Pieno lazerių“ vokaliste Giedre Kilčiauskiene ir ne tik Lietuvos džiazo pasaulyje žinomais muzikantais.

Lotynų Amerikos kultūros dienų programa

„Kino pavasaris“ kviečia pažinti Pietų Amerikos kultūrą „Lotynų Amerikos kultūros dienose“ spalio 28-lapkričio 5 d.

Kinas. Lotynų Amerikos kino savaitė. 5 skirtingos istorijos iš Meksikos, Argentinos, Brazilijos. Jos atskleidžia visai kitokią tikrovę – ne visada mums gerai pažįstamą, tačiau viliojančią temperamentingu ritmu bei egzotika (spalio 29 - lapkričio 5 d., kino teatras „Pasaka“).

REKLAMA

Muzika. 1. „Nostalgiškoji Bossa Nova“ - Brazilijos ritmai su „Pieno lazerių“ vokaliste Giedre Kilčiauskiene ir ne tik Lietuvos džiazo pasaulyje žinomais muzikantais (lapkričio 5 d., Šv. Kotrynos bažnyčia). 2. Salsos dvelksmas – „Baltic Salsa Orchestra“ su Federico Manzanares (spalio 30 d., gyvos muzikos klubas „Tamsta“).

Literatūra. 1. Federicas Garcia Lorca - laisva ir nesutramdoma dvasia (lapkričio 3 d., vyninė „Lola“). 2. Lotynų Amerikos literatūra šiandien ir kava (spalio 31 d., knygynas „Vaga“/kavinė „Šviežia kava“).



Fotografija
. Paroda: Pietų Amerikos kasdienybės atspindžiai – keturių jaunų žmonių įspūdžiai nuotraukose (spalio 28 - lapkričio 27 d., Vilniaus miesto savivaldybė).

Virtuvė. Keli vakarai ragaujant meksikietiškus patiekalus, klausantis pasakojimų apie Meksikos žinomus žmones, actekų kalendoriaus ypatybes bei Argentinos kultūrą (spalio 31, lapkričio 2, 4 d., restoranas „Trys meksikiečiai“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų