REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai po ilgų diskusijų pritarė dėl parlamentinei veiklai skirtų išlaidų sumažinimo. Seimo nariai, deklaruodami ketinimus taupyti parlamentinei veiklai skirtas lėšas, siūlė jų visai atsisakyti, skirti tai veiklai 1 litą arba 1 centą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie pasiūlymai buvo teikiami ketvirtadienį svarstant Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės inicijuotas Statuto pataisas, numatančias "karpyti" Seimo narių parlamentinei veiklai numatytas lėšas.

REKLAMA

Tačiau po audringų diskusijų visi pasiūlymai, susiję su parlamentinei veiklai skirtų lėšų atsisakymu, buvo atmesti. Seimo statuto pataisos sulaukė pritarimo po svarstymo. Už jas balsavo 68 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, 6 parlamentarai susilaikė.

Seimo nariai rungtyniavo tarpusavyje, teikdami įvairius "taupančius" pasiūlymus. Pavyzdžiui, Seimo nariai Valerijus Simulikas ir Jonas Stanevičius siūlė vienus metus skirti parlamentinei veiklai po 1 centą. Tuo tarpu Tautos prisikėlimo partijos lyderis, buvęs Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas per ketverius metus siūlė vykdyti parlamentinę veiklą už 1 centą. Jo skaičiavimais, per kadenciją tai leistų sutaupyti per 66 litus.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys socialdemokratas Andrius Šedžius patarė 71 Seimo narį rinkti, o 70 mandatų parduoti aukcione, tai leistų padidinti biudžeto įplaukas.

Seimo Darbo partijos frakcijos atstovai siūlė neleisti Seimo Pirmininko pavaduotojams naudotis tarnybiniais automobiliais su vairuotojais, paliekant tokią teisę tik Seimo Pirmininkui ir opozicijos lyderiui.

"Darbiečiai" taip pat siūle neleisti turėti padėjėjų-sekretorių Seimo nariams, einantiems Seimo Pirmininko, Ministro Pirmininko arba ministro pareigas.

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas ragino kolegas nebūti "superpopulistais", siūlant neskirti lėšų parlamentinei veiklai. "Kaip tada su tauta bendrausime? - klausė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras paaiškino, kad tai konstitucinė priedermė Seimo nariui atlyginti su parlamentine veikla susijusias išlaidas.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė siūlo Seimo narių išlaidas parlamentinei veiklai mažinti nuo 1,5 iki 1 VMDU dydžio sumos tai yra nuo 3,2 iki 2,1 tūkst. litų, primena ELTA.

I. Degutienė taip pat siūlo parlamento vadovės reprezentacijai skiriamas lėšas sumažinti nuo 2 iki 1 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio (VMDU), o savo pavaduotojams - nuo 0,7 iki 0,5 VMDU.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų