REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio pradėto „aktyvių profesinės sąjungos narių persekiojimo ir profesinės sąjungos veiklos trukdymo“. Pareigūnai dėl R. Palaičio viešo pasisakymo taip pat kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

Anot pranešimo spaudai, spalio 8 dieną NPPSS vadovai ir atstovai dalyvavo LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“, kurioje buvo kalbama apie darbo užmokesčio problemas viešajame sektoriuje. Vienas laidos herojų, Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos narys ir VSAT pareigūnas Arvydas Jasaitis, išdėstė savo asmenines problemas, susijusias su jo gauto darbo užmokesčio sumažėjimu per pastaruosius metus, nurodydamas, kad jo darbo užmokestis sumažėjo 500 litų, jis sunkiai verčiasi, jo šeima yra sudėtingoje situacijoje.

REKLAMA

„Lygiai po savaitės, spalio 15 dieną, žiniasklaidoje pasirodė vidaus reikalų ministro R. Palaičio pasisakymai dėl minėtoje laidoje A. Jasaičio išsakytos nuomonės. Ministras net nesulaukęs oficialaus tyrimo apkaltino pareigūną šmeižus valstybę, melavus, taip pažeminus pasieniečio vardą. R. Palaitis nurodė atlikti A.Jasaičio atžvilgiu tarnybinį patikrinimą. Vidaus reikalų ministras išsakė išankstinę subjektyvią neigiamą nuomonę apie pareigūną, nors tarnybinis patikrinimas nėra atliktas ir nėra jo išvadų“, - piktinasi NPPSS.

REKLAMA
REKLAMA

„Manome, kad ministras R.Palaitis pažeidė jam privalomus valstybės politikų elgesio principus: pagarbą žmogui ir valstybei, teisingumą, sąžiningumą, nešališkumą. Tokie ministro vieši pasisakymai diskredituoja jį, kaip valstybės politiką, kuriam keliami aukščiausi etikos standartai“, - pranešime spaudai cituojamas NPPSS pirmininkas Vytautas Bakas.

NPPSS teigia gavę pažymą, liudijančią, kad A.Jasaitis dėl sumažėjusio atlyginimo laidoje „Valanda su Rūta“ sakė tiesą.

Pasak NPPSS pirmininko, kreiptasi ir į Generalinę prokuratūrą, prašant pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai NPPSS, LPPS, LPPPS, LRITĮPS, R.Katinienės, R.Bakutytės, A.Jasaičio atžvilgiu padarytos nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 177 str. („Trukdymas profesinių sąjungų veiklai“). Profesinių sąjungų veiklai buvo trukdoma persekiojant atstovus, t.y. neteisėtai įrengiant pasiklausymo įrangą, bauginant viešais kaltinimais, darant spaudimą tiesioginiams vadovams, teigia NPPSS.

Profsąjungos primena, kad Kauno apygardos prokuratūra LRITĮPS nares Romą Katinienę bei Raimondą Bakutytę pripažino nukentėjusiomis atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl pasiklausymo įrangos Kaune pagal BK 295 str. („Neteisėtas specialios technikos įrengimas ar panaudojimas informacijai rinkti“) kvalifikuotą veiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų