REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikiai Eurolygoje debiutavęs Martynas Pocius atnešė pergalę Kauno „Žalgirio“ ekipai pirmose Eurolygos varžybose prieš Vilerbano ASVEL klubą.

REKLAMA
REKLAMA

M. Pocius su „Žalgiriu“ sutartį pasirašė tik šią vasarą, o prieš tai daugiau nei penkerius metus praleido už Atlanto, kur mokėsi Holderneso vidurinėje mokykloje bei vgynė vieno pajėgiausių JAV universitetų Duke garbę.

REKLAMA

– Nemažai laiko praleidai JAV, tave treniravo šios šalies rinktinės treneris, koks tavo požiūris į NBA?

– Aš vis tiek manau, kad tai yra stipriausia pasaulio lyga. Joje žaidžia stipriausi atletai. Ne paslaptis, kad NBA yra didelis verslas, tačiau vis tiek ten žaidžia geriausi krepšininkai.

– Ar pats svajoji žaisti NBA?

– Kažkada ta svajonė tikrai buvo, vėliau ji priblėso, nes trūko pasitikėjimo savimi, visgi nedaug žaidžiau universitete. Galbūt ta svajonė vėl atgims, tačiau šiuo metu visą dėmesį skiriu tik koncentracijai į „Žalgirio“ klubą. Artimiausią ateitį sieju su Europa.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar baigus universitetą tau nebuvo rodomos dėmesys iš NBA skautų?

– Kažkiek keista, tačiau daugiau to dėmesio sulaukiau dar prieš studijas Duke universitete. Tuomet buvo nemažas skautų dėmesys, šiokia tokia nežinomybė apie mane. Tačiau, kai nežaidžiau ketverius metus, tai būtų naivu tikėtis kvietimo į NBA lygą.

– Kokie NBA krepšininkai ir komandos labiausiai imponuoja?

– Kadangi ketverius metus mane treniravo JAV rinktinės treneris Mike'as Krzyzewskis, jis mums papasakodavo daug mažų istorijų apie NBA superžvaigždes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nemažai žinau apie LeBroną Jamesą, Kobe Bryantą, jų darbo etiką, vidinius visus dalykus. Iš tiesų labai įdomu sužinoti kaip dirba K. Bryantas. Jis tikrai yra pasaulyje sunkiausiai dirbantis krepšininkas. Jo požiūris į darbą man labai imponuoja.

Kuomet jis išeina į aikštelę, jo akys tiesiog dega, jo noras nėra vien tik nugalėti varžovą, jis pasiryžęs jį „suvaryti“ į šipulius. Smagu mokytis iš tokių žaidėjų, kurie uždirbą milijonus ir galėtų nebežaisti, tačiau jie dirba tikrai labai sunkiai.

Karolis Dobrovolskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų