REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius sako, jog prie valdančiųjų kviečiama prisijungti Darbo partija, dirbdama opozicijoje, išsiskyrė konstruktyvumu, o teismuose sprendžiami teisiniai partijos klausimai esą neturėtų būti laikomi kliūtimi dirbti kartu.

REKLAMA
REKLAMA

"Jei atsiribotume nuo visų kitų reikalų, nuo partijų vadovų problemų arba teisinių bylų ir pasižiūrėtume tik į Seime veikiančias frakcijas, tai, lyginant opozicijoje veikiančių partijų konstruktyvumą, Darbo partijos frakcija turi privalumų", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Didžiausios valdančiosios partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas teigia, jog jis nėra abejingas galimiems šios partijos praeities momentams, tačiau esą tai neturi kliudyti dirbti kartu, nes ne Vyriausybė ar Seimas yra atsakingi už jų aiškinimąsi.

"Teisingumą turi vykdyti teisinės institucijos, todėl net ir konsultacijos dėl bendradarbiavimo formos su Darbo partijos frakcija visai neturi ir neturės įtakos teisinėms procedūroms", - sakė A. Kubilius ketvirtadienį "Žinių radijui".

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras neslepia, jog šiuo metu jam kelia nemažą susirūpinimą galimybės priimti Seime konstruktyvius sprendimus. Šiuo metu valdantieji turi tik vieno balso persvarą. A. Kubilius sako neskaičiuojantis "vienalietuvininkų" kaip koalicijos sudėtinės dalies, nes jie patys esą dar nėra apsisprendę dėl tolesnio bendro darbo principų.

Prieš svarbius sprendimus dėl kitų metų biudžeto Vyriausybės ir TS-LKD partijos vadovas prakalbo ir apie būtinybę skirti daugiau dėmesio drausmės klausimams.

"Iki rugsėjo galėjome sau leisti atsipalaidavimą, oi dabar drausmė turi būti žymiai didesnė, ir tai yra mūsų koalicijos vadovų atsakomybė, kad susitartume ir pasiektume reikalingus sprendimus turėdami tik vienu balsu daugiau negu pusė narių", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po balsavimo dėl pasitikėjimo švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi savo partijos bei frakcijos kolegas, nebalsavusius už ministro pasilikimą poste, apskundė TS-LKD Priežiūros komitetui.

Partijos vadovas teigia nedramatizuojantis situacijos. Esą nuostata, kad partijos nariai ir atitinkamos struktūros būtų informuojamos apie partijos narių, atstovaujančių partijai Seime balsavimą svarbiais klausimais, galiojo ir anksčiau, dabar tai imamasi ir įgyvendinti.

"Manau, kad tai paskatins ir partijos narius atsakingiau žiūrėti į savo sprendimus ir dalyvavimus balsavimuose. Partija galės įvertinti savo atstovų Seime veiklą ir tai aptarti artimiausiuose partijos forumuose", - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų