REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aižėjančią koaliciją bandantis suklijuoti Premjeras Andrius Kubilius apskundė partijos kolegas, nepalaikiusius vos per plauką poste išsilaikiusio ministro.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis A. Kubilius po balsavimo Seime dėl pasitikėjimo švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi savo partijos bei frakcijos kolegas, nebalsavusius už ministro pasilikimą poste, apskundė TS-LKD Priežiūros komitetui.

REKLAMA

Tai pirmas kartas, kai partijos pirmininkas asmeniškai kreipėsi į komitetą, rašo „Lietuvos žinios“.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad po G. Steponavičiui sėkmingo balsavimo, nulemto vienu balsu, A. Kubilius liko sėdėti ištuštėjusioje Seimo salėje ir gilinosi į balsavimo protokolą.

Trys konservatoriai – Vida Čigriejienė, Evaldas Jurkevičius ir Rytas Kupčinskas – nedalyvavo balsavime, nors ir buvo posėdyje. Gintaras Songaila nepritarė ministro atsakymams į interpeliacijos klausimus, o Kazimieras Uoka susilaikė.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius nedelsdamas kreipėsi į partijos priežiūros komitetą ir frakcijos etikos komisiją reikalaudamas išsiaiškinti ir įvertinti tokį bendražygių elgesį.

Bet maištininkai taip pat žėrė skundą. Anot partijos prezidiumo nario G. Songailos, Premjeras klaidina – prezidiume niekada nebuvo jokio oficialaus sprendimo, kaip elgtis dėl G. Steponavičiaus.

Be to, G. Songaila tvirtina, kad partijos vadovybė niekada neleido surengti platesnės diskusijos dėl ministro vykdomos politikos bei aukštojo mokslo reformos, kuri esą yra ydinga ir tik pakenks studentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skunde partijos etikos sargams taip pat teigiama, kad A. Kubilius balsuojant šūkavo, kėlė erzelį ir trukdė norintiems savarankiškai balsuoti frakcijos nariams.

Bet skundo autoriai tokį elgesį pateisina Vyriausybės vadovo nuovargiu ir nervine įtampa, todėl ironiškai priduria „pretenzijų dėl to neturintys“.

„Lietuvos ryto“ šaltiniai konservatorių gretose teigia, kad per frakcijos posėdžius A. Kubilius jau užsimena, jog vadovybei nepaklūstantys parlamentarai gali būti šalinami iš partijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų